bugün

uydu internet

Uydu üzerinden internet hizmeti almak . Bu hizmet 2 farklı şekilde gerçekleşmektedir . Birisi tek yönlü , diğeri ise çift yönlü hizmettir .

Tek Yönlü Uydu internet : Bu hizmet ile upload'ı telefon hattı üzerinden , download'ı da uydu üzerinden sağlarsınız . Uydu interneti hizmeti veren şirket tarafından uygun hat seçenekleri kurulur ve sistem çalışır . Örneğin bir siteye girmek için adres çubuğuna adresi yazarsınız . Ardından bu isteğiniz telefon hattı üzerinden şirkete iletilir . Bu isteğiniz alındıktan sonra servis sağlayıcınız bunları bir güzel paketleyip uydu üzerinden size iletir . Bu işlem için uydu ve günlük televizyon seyrederken uyduya takılı olan lnb'ler işinizi görür . Siz de uyduya takılı olan tv kartınız ile verileri anında ve hızlı bir şekilde alırsınız .

Çift Yönlü Uydu internet : Bu hizmet pek yaygın olmamakla beraber oldukça pahalı bir sistemdir . Bu sistem yukarıdakinin aksine download ve upload olaylarını uydu üzerinden gerçekleştirir . Bu nedenle uydu özel donanıma sahip olmalıdır . Normal lnb'ler sadece veri almada kullanılır ve bu nedenle veri gönderme için ayrı aparatlar bulunmalıdır . Ayrıca bu verileri alıp gönderebilecek ayrı bir decoder lazımdır . Veriler uydu üzerinden servis sağlayıcıya iletilir ve aynı yolla tekrar alınır .
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar