bugün

tunus

tunus benim yaşadığım, gördüğüm kadarıyla doğal güzellikleri olan bir ülke. bir de öyle böyle değil çok güzel bir ülke.
bi bodrum bi yunan adası kadar şirin, sokaklar dar beyaz akdeniz evleri camları kapıları maviş maviş. insanları çok düzgün kimse size öküz gibi bakmaz türkiye'deki gibi. bunlar da müslüman ama edepleri bizlere göre çok daha gelişmiş. o deniz ah o deniz yok böyle bir güzellik. hani ben demiş miydim denizin ve gökyüzünün birleştiği yeri seviyorum diye. o öpüştükleri yer varya en güzel denizin ve gokyüzünün öpüştüğü yer. ben kendimi çok turistik bir yerde hissetim. bi fransız tatil köyü gibi.

aa canım sen de hep sosyetik yerlere gitmişsin halka da karışsaydın diyin. birazdan dersiniz. karıştım. karışmaz olur muyum. insanları arap bağırıyor ediyor ama mütevazi insanlar. fakirlik var ama hoş da bir havaları var kendilerine has.

yemek nerdeyse yemedim. ülke oruç tutuyor. her yer kapalı. bakkal, market, restoran herkes evde uyuyor gece açıyor. dolayasıyla geleneksel yemek yiyemedim. hurma aldım bol bol.

hava çok çok sıcak. gölgede 35 derece hep böyle diyorlar. hiç bir şey yapma yoruluyorsun. sonra araplar tembel diyorlar, o hava şartlarında beynin sulanıyor yahu.

en kötü şey tunusair kazığı oldu. 2 saat rotar yaptı uçak ve çok normal bir şeymiş gibi lanse edildi. ufak gecikme için özür dileriz.
20 dk falan değil 2 saat geç kalıyorsun. aktarmalı uçuş olsa yedin ayvayı. zaten havaalanı çirkin. hayatımın 5 saatini çaldı helal etmiyorum. internet yok falan rezalet ya. tunusair berbatsın. yemeklerin de kötü. thy den o konuda ders al canım.

ama tunus'a tatile gidilir. hadi çıkın çıkın gidin seversiniz.