araba kullanırken yapılan hatalar

Emniyet kemeri takmamak. Sanayide usta ile ayar yapıldıktan sonra test sürüşüne çıktık. Baktım kemeri takmadı, sordum çocuğun var mı diye, var dedi. E o zaman niye takmıyorsun dedim, cevap gelmedi, kemeri taktı.

Koltuğu alt ve yatık pozisyonda kullanmak. Belki rahat geliyordur ama acil durumlarda sizin manevra kabiliyetinizi kısıtlar. ideal sürüş pozisyonunda koltuk 90 derece olmalı, arkanıza yaslandığınızda bilekleriniz direksiyonun üst kısmına zorlanmadan yetişmeli.

Direksiyonu tek el tutmak. Ayrıca yaz geldi, sol kol dışarı sarkık, sağ eli ile araba kullanıyor insanlar. Sayın sürücüler; kaza geliyorum demez, her zaman hazırlıklı olmalısınız. Tek el sizin ani durumda manevra kabiliyetinizi kısıtlar. Kullandığım aracın direksiyonu orta sertlikte ve ben de öyle çok güçlü birisi değilim. Araç hızlanınca doğal olarak direksiyon sertleşiyor. Hiç beklemediğim bir anda sol taraftan önüme araba fırladı, ben de o sırada direksiyonu iki elimle dokuz çeyrek tutmam sayesinde kurtardım. Eğer tek el tutsaydım arabaya çarpmazdım belki ama direksiyon hakimiyetini kaybedip başka bir yere çarpardım.

Yayalara ve yaşlılaea yol vermemek. Sayın sürücüler, yol verince namusunuz elden gitmiyor.

Virajlarda fren yapmak. Arkadaşlar virajda fren yapılmaz. Frene basınca ağırlık merkezi ön tarafa kaymış gibi davranır ve arka tekerlerdeki yük azalınca yere basması azalacağı için yol ile arasındaki sürtünme kuvveti de azalır. Bu durumda arka taraf savrulur ve kontra vermezseniz spin atarsınız. Ayrıca araç savrulduğu zaman frene basmayın, gaza basın. Gaza basınca ön tekerlerdeki tork sayesinde ileri yönde ivme sizin arka taraftaki savrulmanızı yok etmenizi kolaylaştırır.

Boş viteste ilerlemek. Enjeksiyonlu araçlarda cut-off sistemi mevcut. Siz vitesteyken ayağınızı gazdan çekerseniz rölanti devrine düşene kadar yakıtı keser. Yokuşlarda inerken ya da kırmızı ışıkta duracakken rölanti devrine düşene kadar viteste ilerleyin. Otobandaki rampalardan inerken de son viteste inmeyi tercih edin. Son vitesteki motor freni hafif yokuşlarda sizi sabit hızla inmenizi sağlar. Böylece fren kullanmayıp balatadam, cut-off sayesinde yakıttan tasarruf edersiniz.

Arka sislerinizi yakmayın, kör etmekten başka işe yaramıyor.

Dur kalk yaparken veya sıkışık trafikte öndeki araçla aranızda mesafe bırakın. Yakın gittiğinizde sürekli dur kalk yapacağınıza biraz mesafe bırakıp 2.viteste 20km/s gibi bir hızla ilerlerseniz yakıtta ciddi tasarruf edersiniz.

Yol müsait olduğu sürece tüm şeritleri kullanın, virajları içten alın. Tekrar ediyorum, yol müsait olduğu sürece.

Herkese iyi sürüşler.