bugün

dar kemalist gömlek artık bu modern ülkeye uymuyor

öncelikle kimin bu cümleyi sarfettiğinemi bakacağız? yoksa denilenin doğru olup olmadığınamı? neresinden bakarsanız bakın aslolan, sizin durduğunuz yer ve buna bağlı algılamadır. ama biz yine bir taraflarını tırtıklayarak da yorumlayabiliriz.
bir defa bir ingiliz yorumu olması bende hemen antenlerin dikilmesine sebeb oluyor. Çünkü tarihsel olarak bu ulusun yaratılmasında ebelik rolü onlardaydı. Ebemizin dediği yeni bir şey varsa, mutlak planları ve bu planlara bağlı bildiğide vardır. ve hemen ne istenmektedire bakmak lazım.
yeni ihtiyaçlara cevap veren, bu anlamda meşhur bop planlarınında uygulama safhası bulacağı yeni bir yapılanma, yeni bir ulus devlet. çoğulcu, çok kültürlü, ab içlerinde huruç yapabilecek, ortadoğuda sıçrama tahtası oluşturabilecek,ek olarak islam alemine yeni örnek teşkil edecek ( bundan biraz vazcayıldı gibi ) yeni, yepyeni bir ulus devlet.
gayet doğaldır ki kemalist resmi ideoloji bu yeniliklere açık olmayan bir unsur olarak bu düşüncelere engel teşkil etmektedir. revizyonlarda bu işi çözmemektedir.
eski ebemizin topraklarından ve düşünce kuruluşlarından gelen bu tespitleri bu mihvalde değerlendiriyor ve son 2 yıldır yaşadıklarımız, benim algı pencereme böyle yansıyor.
sürecin sonunda gömlekmi değişir? yoksa gömlek değiştirmek isteyenlermi çözülür?
bütün bunları yaşayarak göreceğiz. sanırım eylül den sonrada son tango başlayacak gibi. benim bir gömleğim var oda uzun süredir giydiğim deli gömleği, siz kendi giyeceklerinize iyi bakın derim.