bugün
- ben aquila bicipite sorularınızı yanıtlıyorum25
- kızlara bişey soracağım erkekler gelmesin7
- gece yarısı çalan telefon7
- ilşkisini herkese anlatan kızlar7
- sinirli kadını sakinleştirmenin yolları14
- kızların sözlüğü erkek düşürmek için kullanması7
- başımın tatlı tatlı dönmesi4
- gammaz olmuşum13
- kel erkek3
- aquila bicipite8
- uysaljakoben20
- minyon kadın siniri5
- aşık olunca yapılan salaklıklar2
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba7
- yüzüklerin efendisi abartılmış boktan bi filmdir3
- kadın mı erkek mi belli olmayan yazarlar21
- reha muhtar25
- hiç evlenemeyecek gibi hissetmek4
- death2
- osuruk kokusunun kalıcılık süresi6
- ayı saldırınca yapılması gerekenler10
- pazarda su satmak2
- gecenin şarkısı4
- ses yakışıklılığı2
- toplu taşımaya binen kızın asıl amacı4
- benim başaklarımı görmek ister misiniz3
- bizim delilere bakayım4
- gazlamak2
- gençler iş beğenmiyor3
- bir kadına alınabilecek en güzel hediye7
- kemal kılıçdaroğlu35
- sevgiliyle kavga etmek2
- güzel ayaklar mevsiminin gelmesi9
- elit olmak için gerekenler13
- semum3
- yemek yemek mi güzel giyinmek mi5
- yazarların 2005 yılı maaşları7
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet11
- vajina peşinde yitip giden hayatlar3
- 1 litrelik cam şişe kola3
- doğu perinçek vs kemal kılıçdaroğlu2
- düşkün2
- strese girdiğinde vücudun verdiği garip tepkiler2
- şato3
- 1 milyon tl verseler 1 milyon tl yi alır mısınız5
- yeni yıkanmış kezo kokusu6
- eski yazarların emekli yapılması5
- 20'li yaşlarınızın başları nasıl geçti6
- müslümanlara kızıp islam dan soğumak4
- sözlük yazarlarına tavsiye4
esasen, sırf kıllığına, yalan makinesi -> yalan makinası yönlendirmesi sebep çıkan yıldıza tıklayıp "yalan makinesi" başlığına bir şeyler yazacakken, sonraki araştırmalarım(tdk, google, türkçe-7.sınıflar için...) sonucu benim de kafamda bir soru olarak kalmış bu mevzuda her iki kelimenin de kabul gördüğünü öğrendim, rahatladım. rahatladım.
bu asıl konu da, yalan makinası(yalan makinesi?), böyle sorgulamalarda falan devlet adına kullanılandan bahsediyorum, tam bir sinir harbi işte. az çok film, belgesel vs izlemişliğimle ne menem bir şey olduğunu bilirim hani ucundan.
şöyle bir alet;(ki ben epey önceleri kara kutu gibi makine(makina?, yeter lan!) zannederken)
işte sokuyorlar bir odaya adamı, hafif loş, varolan tüm ışığın ona odaklandığı... oturtuyorlar göt delen bir iskemleye. sonra gelsin sorular...
hani sen ben olsak, direkt gireriz "niye öldürdün lan karıyı? konuş!!!" gibisinden. de, değil tabii; özel eğitimini almış adamlar böyle yapmıyorlarmış meğersem. bilakis, son derece ciddi, sessiz bir ortam yaratıp tersköşe sorularla adamın kafasını s.kip, manyak edip; herife pes raddesine gelince istediklerini soruyorlarmış. sonradan düşününce bana da mantıklı geldi. şuna benzer herhalde;(altyazı yoktu izlediklerimde, bilmiyorum, -hayal dünyası-)
- buyurmaz mısın jack?
+ eyvallah.(oturtur)
- nasılsın, keyifler nasıl?
+ iyiyim de, anlamadım hala buraya karga tulumba getirilişimi. neyle suçlanıyorum?
- ya bırak şimdi suçu muçu! çay söyleyeyim mi sana? şöyle koyu bi' tane, he?
+ iyi olur, da, açık olursa...
- frank kap getir iki tavşan kanı!(açık diyor adam şerefsiz!)
& peki amirim!
- bizim eyalet şefi de geçen gün odasında karıyla basılmış pezevenk! biliyor musun?
+ hadi ya! vay aç herif!
- onu dedim ben de, şu karı kız mevzuları, karışık. ne sen çıkarsın işin içinden ne ben. senin nasıl aran yavrularla?
+ ımm, na.s.ıll?(kekele)
- gerçi karının ölümü üzerine bu soru cıvık kaçtı birader. pardon!
+ yok önemli değil.
- (*demek önemli değil, hıyarağası seni!) kim öldürdü sence karını?(konuya girdi puşt)
+ bilmiyorum ben de işte efendim. bilsem ihbar ederdim herhalde. şu halde durmazdım.
- hımm anlıyorum. karının g-string inde kan izi bulmuş bizim arkadaşlar. karının kanıymış.
+ kan mı?
- evet!
+ tamam lan! yeter bu kadarı! evet karımı ben öldürdüm, sigorta parası için. son bir zevk için s.ke s.ke öldürdüm hem de. oh be!
- john! alın bunu pakete!
sonu gelmeyecek diye ben de korktum ama, geldi neyse ki. adam karısını öldürdüğünü kendi ağzıylan söyledi nihayetinde. son bir de şu sorular esnasındaki nabız testleri, tansiyon, şeker, kolesterol, prostat kontrolleri tutarsa soru ve cevaplarla, adam
sorgusuz dar acağına. domaltırlar bi' de son, "sen misin lan yapan?" ayağına.
kısacası, bu yalan makinasi denen şey, öyle kübik, köşeli bir alet falan değil. direkt engellenemez bir şekilde psikolojik yıpratma tabanlı, olmayan adamı bile sonradan seri katile dönüştürebilecek bir mekanizma. yakalanırsanız falan avukat mavukat sokun araya, şaftı kaydırmadan bir şekilde topuklayın, diyeceğim. sıyırmadan!
bu asıl konu da, yalan makinası(yalan makinesi?), böyle sorgulamalarda falan devlet adına kullanılandan bahsediyorum, tam bir sinir harbi işte. az çok film, belgesel vs izlemişliğimle ne menem bir şey olduğunu bilirim hani ucundan.
şöyle bir alet;(ki ben epey önceleri kara kutu gibi makine(makina?, yeter lan!) zannederken)
işte sokuyorlar bir odaya adamı, hafif loş, varolan tüm ışığın ona odaklandığı... oturtuyorlar göt delen bir iskemleye. sonra gelsin sorular...
hani sen ben olsak, direkt gireriz "niye öldürdün lan karıyı? konuş!!!" gibisinden. de, değil tabii; özel eğitimini almış adamlar böyle yapmıyorlarmış meğersem. bilakis, son derece ciddi, sessiz bir ortam yaratıp tersköşe sorularla adamın kafasını s.kip, manyak edip; herife pes raddesine gelince istediklerini soruyorlarmış. sonradan düşününce bana da mantıklı geldi. şuna benzer herhalde;(altyazı yoktu izlediklerimde, bilmiyorum, -hayal dünyası-)
- buyurmaz mısın jack?
+ eyvallah.(oturtur)
- nasılsın, keyifler nasıl?
+ iyiyim de, anlamadım hala buraya karga tulumba getirilişimi. neyle suçlanıyorum?
- ya bırak şimdi suçu muçu! çay söyleyeyim mi sana? şöyle koyu bi' tane, he?
+ iyi olur, da, açık olursa...
- frank kap getir iki tavşan kanı!(açık diyor adam şerefsiz!)
& peki amirim!
- bizim eyalet şefi de geçen gün odasında karıyla basılmış pezevenk! biliyor musun?
+ hadi ya! vay aç herif!
- onu dedim ben de, şu karı kız mevzuları, karışık. ne sen çıkarsın işin içinden ne ben. senin nasıl aran yavrularla?
+ ımm, na.s.ıll?(kekele)
- gerçi karının ölümü üzerine bu soru cıvık kaçtı birader. pardon!
+ yok önemli değil.
- (*demek önemli değil, hıyarağası seni!) kim öldürdü sence karını?(konuya girdi puşt)
+ bilmiyorum ben de işte efendim. bilsem ihbar ederdim herhalde. şu halde durmazdım.
- hımm anlıyorum. karının g-string inde kan izi bulmuş bizim arkadaşlar. karının kanıymış.
+ kan mı?
- evet!
+ tamam lan! yeter bu kadarı! evet karımı ben öldürdüm, sigorta parası için. son bir zevk için s.ke s.ke öldürdüm hem de. oh be!
- john! alın bunu pakete!
sonu gelmeyecek diye ben de korktum ama, geldi neyse ki. adam karısını öldürdüğünü kendi ağzıylan söyledi nihayetinde. son bir de şu sorular esnasındaki nabız testleri, tansiyon, şeker, kolesterol, prostat kontrolleri tutarsa soru ve cevaplarla, adam
sorgusuz dar acağına. domaltırlar bi' de son, "sen misin lan yapan?" ayağına.
kısacası, bu yalan makinasi denen şey, öyle kübik, köşeli bir alet falan değil. direkt engellenemez bir şekilde psikolojik yıpratma tabanlı, olmayan adamı bile sonradan seri katile dönüştürebilecek bir mekanizma. yakalanırsanız falan avukat mavukat sokun araya, şaftı kaydırmadan bir şekilde topuklayın, diyeceğim. sıyırmadan!
güncel Önemli Başlıklar