bugün
- vincenzo montella'nın halen istifa etmemiş olması10
- salyangozun bıraktığı gümüşsü iz4
- gavat bir insan olmak3
- termodinamiğin ikinci kanununu silkmek4
- 20 haziran 2026 türkiye paraguay maçı52
- platonik aşk5
- türkiye'deki yakışıklı erkek kıtlığı2
- nervio'nun kedi kumu2
- treni kaçırmak5
- aç olmak ama ne yemek istediğini bilmemek3
- yuzırların süper güçleri4
- öpüşemeyen zenon2
- kızın yanında güvercin avuçlayıp özgürsün demek3
- enteresan beddualar4
- maasların anormal yuksek olması4
- teoman müziği bıraktı2
- gamba biber2
- sözlük düşünce çalılıkları sıklığı2
- haiti3
- iç anadolu ağzı3
- inek yalamış saç stili2
- markette taze fasulye 100 tl köylü satıyor 100 tl3
- erkeklere çekici gelen kadın meslekleri10
- crrc corporation2
- ankara mı istanbul mu10
- duş alıp yatağa çırılçıplak atlamak2
- yaz gribi3
- kezo ile ilk buluşmada cümleye kısa 1 ara vermek2
- sinekkaydı gezmenin bağımlılık yapması3
- portföye eklenen mal varlığı olarak pipi2
- berberlere zam gelmesi7
- türkiye'nin asla düzelemeyecek olmasının sebebi12
- sözlüğe aile armalı robdöşambırla gelmek2
- aylık 362 bin tl iyi para mıdır sorunsalı3
- 20 haziran 2026 hollanda isveç maçı3
- kütahya da inşaat iskelesi çökmesi2
- sersem gibi görünmek2
- katolik varoluşçu filozof herr ismet gürbüngen2
- aşure günü2
- düşüncelerin gücü3
- her gün tıraş olmak3
- dünyevi nihilizm3
- tımarhanede akli dengeyi yitirerek ölmek2
- alkolü bırakmak2
- suavi nin konyalı olması3
- sabah 5de uyananı ziksinler3
- erkeklerin akılsızlıkları9
- muz cumhuriyeti2
- derin devlet2
- vagus siniri2
Az evvel yapıp afiyetle yediğim pizza türü. Hamurla uğraşacak zaman yoksa evde de tortilla/lavaş (uno olanında lavaş yazmakta) varsa eldeki malzemelerle hızlıca yapıp tüketilesi doyurucu ve tembel işi bir lezzettir. Kendi yaptığım ve beğendiğim tarifini de paylaşayım:
Bir adet tortillayı genişçe bir cam tabağa alıyoruz, üzerine kaynar suyla seyrelttiğimiz domates salçasını sürüp kaşar rendeliyoruz. Tortilla çok ince olduğunran bir kat daha koyup aynı işlemi gerçekleştiriyoruz. Tereyağında kavurduğumuz küp küp doğranmış yarım soğanın üzerine dana kuşbaşı ekliyoruz tuz ve kekikle pişiriyoruz ve tortillaya dağıtıyoruz. Üç dört zeytin, küçük bir domates, üç dört ince dilim sucuk, birkaç dilim yeşil tatlı biberi de üzerine ekliyoruz. Ben az bir miktar beyaz peynir de ekledim, siz eklemeseniz de olur isteğinize göre. Sonra da mikrodalgaya atıp peynirlerin erimesini bekliyoruz ve pizzamız hazır, afiyet olsun.
Kendim yaptım diye demiyorum ama tarifin basitliğine rağmen en az pizzacılarda yediğimiz pizzalar kadar lezzetli oldu, bir şans verin derim.
Bir adet tortillayı genişçe bir cam tabağa alıyoruz, üzerine kaynar suyla seyrelttiğimiz domates salçasını sürüp kaşar rendeliyoruz. Tortilla çok ince olduğunran bir kat daha koyup aynı işlemi gerçekleştiriyoruz. Tereyağında kavurduğumuz küp küp doğranmış yarım soğanın üzerine dana kuşbaşı ekliyoruz tuz ve kekikle pişiriyoruz ve tortillaya dağıtıyoruz. Üç dört zeytin, küçük bir domates, üç dört ince dilim sucuk, birkaç dilim yeşil tatlı biberi de üzerine ekliyoruz. Ben az bir miktar beyaz peynir de ekledim, siz eklemeseniz de olur isteğinize göre. Sonra da mikrodalgaya atıp peynirlerin erimesini bekliyoruz ve pizzamız hazır, afiyet olsun.
Kendim yaptım diye demiyorum ama tarifin basitliğine rağmen en az pizzacılarda yediğimiz pizzalar kadar lezzetli oldu, bir şans verin derim.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar