bugün
- sözlük hanımlarının bugünkü kıyafetleri40
- coca cola2
- kadınlar nasıl giyinmeli sorunsalı14
- terhis oluyorum sözlük21
- queen ravenna sözlüğün kraliçesidir14
- silik sayınız7
- bir erkeğin bir kadınla lahmacun yemesi14
- bir sözlük yazarına kahve ısmarlamak12
- gece gelen yemek yapma isteği6
- 4 kasım 2026 fenerbahçe liverpool maçı92
- fatma betül sayan kaya28
- şeriatı savunan begüm polat'ın şaplak şovu49
- ilk sıra arkadaşınız ne yapıyor6
- emecek bor çift göğüs bile bulamamak7
- gece 2 de yatıp sabah 6 da kalkmak5
- masklavi'yi ehonomi çoh eyi derken görmek20
- kombiler açıldı mı arkadaşlar8
- cumaya gitmeyen yazarlar ifşa platformu21
- yanıyorum diye mesaj atan sözlük kızı4
- fon vurgununu eleştiren imama erişim engeli5
- chatgpt'nin bir erkeği mutlu etmesini bilmesi12
- akıllı telefon kullanan erkek9
- trafikte korna çalmanın işlevi7
- online yazarlar nasıl görünür4
- kale3112'nin çalıştığı binaya saldırı düzenlemek5
- daha favlamadan zaten favladınız uyarısı4
- camilerdeki ayak kokusu11
- çok yorgun geçirilen bir günün ardından6
- victor osimhen9
- münafık11
- vajinanın tatsız tuzsuz olması6
- mekke anlaşması'nın tbmm den geçmesi6
- nasıl açık oylarız4
- sözlükten buluştuğu kızın göğüslerini çalan adam5
- amerika birleşik devletleri3
- 22 yıllık kocam gözüme çirkin geldi kaçtım9
- bizde arkadaşın karısına yanlış olmaz4
- fatma betülüm yapmaz13
- gecenin şarkısı4
- 20078
- akşama kadar entry giren torpilli memur12
- fon vurgunu nedir3
- en güzel geçen yıllar4
- uyudunuz mu arkadaşlar10
- levent yüksel4
- 19 yaşındaki oğlum üvey annesiyle kaçtı6
- şemsiye2
- ne bu fon vurgunu3
- ünlüler bim a101 şok'a gidiyor mu sorunsalı7
- acıktım ne yesem3
Geçenlerde yapılan görüşmelerde fotoğraf yakalanmış, TSK armalı bir operasyon çizelgesi ortaya çıkmıştı. O günden bugüne haritayı takip edenler için çok önemli bir yere dönüştü. Ben de bir Türkçü olarak, elimden geldiği kadarıyla objektif bir şekilde bu operasyona geçişi, operasyonu ve sonrasını değerlendirmeye çalışacağım.
18 Ağustos 2016'da girdiğim entry (bkz: rakka/#34091578), görüşlerim hala geçerli.
6 Kasım 2016'da girdiğim entry (bkz: rakka/#34622385) operasyonun yeniden başladığı gün yani. Ben onar beşer demişim ama kürtler rakkada otuzar otuzar geberdi. 6 Kasımdan beri süregelen savaşta ilerleyebildikleri yerler inanılmaz az. Bir de şöyle düşünmek lazım, Rakka'nın etrafı tamamen düz. Yani savaş uçaklarının yapacakları saldırılar için ışid savunmasız, araziyi bombalıyorlar öyle diyeyim. Buna rağmen alabildikleri yerler çok çok az. ABD ekonomisini düşünerek artık bu operasyonu uzatmak istemiyor. Bu yüzden zaten Türkiye'nin koluna sarılıp çekiştiriyor Rakka'ya doğru. Öncelikle operasyonun öncesini ele alalım.
Türk ordusu buraya girecekse nasıl girecek? Malum, Menbiç yolu kapatıldı. Menbiç'in batısına Suriye ordusu, kuzeyine ABD ordusu konuşlandırıldı ve Türkiye sıkıştırıldı. Direkt Akçakale kullanılarak Tel Abyad'dan aşağı inilebilir ama bu direkt PYD ile savaş demek. Yani, biz daha ışid ile savaşmadan PYD ile savaşa gireceğiz demek. PYD'ye şöyle bir bakarsak bu örgüt şu an çok güçlü. ABD'nin bu örgüte yaptığı yatırımlar ortada. militan sayısını geçelim, acayip silahlar barındırıyorlar maalesef bazıları bizim ordumuzda yok. Rakka'yı ele aldığımız zaman oraya sokacağın ordunun moralinin yüksek olması lazım. Çünkü savaş başlar başlamaz düşecek moral. Sen savaştan yeni çıkmış orduyu Rakka'ya sokamazsın. Çok yıpranırsın. Oraya sokacağın ordunun gücünün yüksek olması lazım. Sen PYD'ye güç harcarsan Rakka'da çakılırsın. Bakın tekrar ediyorum; PYD, ışidden güçsüz bir örgüt. Bunun en büyük kanıtı düz alanda ışidin bombalanmasına rağmen bugüne kadar PYD'ye verdiği toprağın azlığıdır. Adamlar kol bacak kaybedip savaşıyor, böyle piskopatlardan oluşuyorlar tamamen. Yani bu da çok yanlış olur. Eee, menbiç kapalı, direkt aşağı insek ordu zaten ultra güçlü değil. Kabul etmek gerekiyor. Teknolojik açığımız kabul etmemiz gereken bir gerçek. Geriye iki yol kalıyor ki bunların gerçekleşmesi bana göre imkansız ama yazalım değerlendirelim. ABD, bizimle anlaştıktan sonra PYD'yi bölgeden çekecek ve bölgeye biz gireceğiz. PYD'nin çekildiği bütün bölgelere. Dolaylı yoldan ÖSO girecek. ABD açısından ele aldığımız zaman ABD'nin bize bu kadar güveneceğini düşünmüyorum. Kaldı ki ABD güvense bile Suriye'yi ÖSO'dan arındırmaya çalışan ve kürtlere karşı kini nefreti bulunmayan Rusya, böyle bir durumda Türkiye'ye saldırmaya başlayacaktır. Hatta direkt ışidi bile destekleyebilirler Rakka'da sırf bizim ekonomi zarar görsün bataklığa çekilelim diye. içeride patlayacak bombalar, ambargolar bunlar zaten sayılmayacak şeyler. O yüzden bunu da eleyelim. Son çözüm yolu ise, PYD'nin bize koridor açması ve o koridordan aşağı inmemiz. Bu bana göre en tehlikelisi. Böyle bir durumda biz büyük ihtimalle Rakka'ya giderken ABD ile anlaşacağız. Rakka biter bitmez kürtlere girişmek için. Babamızın hayrına gitmeyeceğiz oraya. ABD başta he diyip sonda siz o koridoru kullanarak PYD'nin varlığını tanıdınız, terörist oluşum olmadığını kabul ettiniz diyip bizi ters köşe yapabilir. Bu da çöp o yüzden.
Uzun lafın kısası, rakkaya gidiş yolumuz - yok.
Var ama hepsi çok zararlı, bize çok büyük sorunlar yaratacak şekilde var. Olmaması daha iyi.
Direkt savaşı yazarsak, 21 ila 26 bin arasında ışid militanı olduğu söyleniyor Rakka'da, youtube üzerine "Rakka belgeseli" yazıp göz atarsanız nasıl bir yer olduğunu, 8 yaşındaki çocuğun bile silah tuttuğunu göreceksiniz. Kaldı ki o belgesel çekildiği zaman Rakka işgal tehlikesi içermiyordu. ışid bu yüzden yüksek güvenlik önlemleri almamıştı. Şimdi böyle bir durum var. Kişisel tahminim etrafı tamamen mayınlarla dolu. Keskin nişancılar ise mayınların bol bol bulunduğu yerlerin arkalarında gizli. Yani siz, mayınların olduğunu fark etseniz bile imha etmek için asker gönderemeyeceksiniz. Çünkü keskin nişancılar var. Direkt bombalamanız lazım. Hadi bombaladınız diyelim. Ekonomik zarara yol açacak bu. Yine de rahat edemeyeceksiniz. Çünkü bunların ne yapacağı belli değil. imha edemediğiniz olursa bu sefer Türkiye'ye kötü haberler gidecek, ordunun morali düşecek. Bunların mayınları kurdukları yerler şehrin çok dışı. Yani o mayınları geçtikten sonra bir boşluk daha oluşacak şehirle aranızda ve burası da canlı bomba taktiğinin aktif edileceği yer. Bu ışid hastalıklı bir örgüt. Musul'da verdikleri kayıpların %52'si canlı bomba yoluyla öldü diğer %48ini savaştıkları ordular, militanlar öldürdü. Düşünün, adamlar kendilerini daha çok öldürdü sırf canlı bomba olarak. Ki musul, ikinci kale. Biz direkt başkente gireceğiz. Burada yapılacak intihar saldırıları çok ağır olur. Engellemek için gücümüz var mı? Yok. Bu öyle savaş uçağı kaldırırım vururum abi ne var işi değil. içeride de adamın olması lazım. istihbaratının çalışması lazım. Kime muhtaçsın? ABD'ye. ABD'de 2 tane söylerken 5 tane söylemeyecek. Kaldı ki uçak kaldırıp vuracaklar bol bol ışidi. Bir iki defada zevkle senin ordunu vururlar. "Kazaen oldu kardeşim kusur bakma." der makas alırlar yanağından. Daha şehre bile girmedik bakın. Mayınlar, canlı bombalar. Bunlar sadece şehir dışı. Şehir içince 8 yaşında ki çocuğun elinde silah var diyorum ve oranın halkı çok memnun ışid ile yaşamaktan. şerri hukuk kanunlarından çok memnunlar yani size karşı kesinlikle savaşacaklar. Sivil halkla da savaşacaksınız. Çocuk öldüreceksiniz, çocuk sizin askerinize kurşun sıkacak. Bilmediğiniz tanımadığınız sokaklarda savaşacaksınız. Onlarsa her gün kullandıkları sokaklarda sizin karşınıza çıkacaklar, en bilinmedik noktalara keskin nişancılar yerleştirecekler. Mayın ve canlı bomba daha çok olacak şehir savaşında. Günlük bir tane değil 10 tane saldırı düzenleyecekler çünkü artık kaybedecek bir şeyleri kalmayacak.
Savaş sonrası ise ABD'nin bölgeye üs kurma fikri var. Bunu Rusya kesinlikle reddediyor ve aksini istiyor. Kendisi dostluk kurup ışidi bölgede bitirmesine yardım etmemizi istiyor. Biz alacağız, Suriye ordusu girecek hesabı. Eğer Rusya'nın istediğini yaparsak ABD başımıza çökecek. Ambargolar, bombalar. Tam tersini yaparsak bu sefer rusya başımıza çökecek aynı şekilde ambargolar, bombalar.
Uzun lafın kısası Rakka bizim için ölüm, bizim için felaket. El-Bab'ı belki de en çok savunanların başında ben geldim. Hatta 2 yıldır Suriye'ye girmemiz gerektiğini dillendiriyordum. Ağustosta da dillendiriyordum. Çünkü kürt koridorunu engellemezsek ABD sırayı bize getirecekti. Kürdistan 4 ayaklı bir harita ve ırak bitti, suriyenin bitmesi için kürt koridorunun oluşması lazım. El-bab'a girerek bunu engelledik. Bu doğruydu. Vatan evlarları yine vatanın bekası, geleceği için şehit oldu. Fakat Rakka'da ne var? ABD'nin üs kurması için, günü geldiğinde o üsten kalkacak uçakların bizi vurması için mi savaşacağız Rakka'da?
Şimdi soruyorum, gençseniz hayal edin. Böyle bir cehennemin içinde olmak ister miydiniz? Eğer yaşınızı başınızı almışsanız çocuk babasıysanız, anasıysanız hayal edin çocuğunuzun böyle bir cehennemin atılmasını ister miydiniz? Madem ABD üs kurmak istiyor kendi askerini soksun, madem Rusya istiyor ki Suriye ordusu oralara girsin gerekirse kendi ordusunu soksun yardım etsin. Bizim askerlerimiz kimsenin uşağı, kuklası değil. Olmamalı.
islamcıların osmanlı hayalleri, çakma Türkçülerin "Ula biz Türküz ameke, onlarda kimmiş" sözleri, komünistlerin pkkyı savunması. Sol kesimlerin bunun etkisinde kalması. Araştırmadan komünistler gibi düşünmesi.
Bizim yapmamız gereken devletçi olmak. Devletçi davranmak. çünkü mecburuz, çünkü böyle yapmazsak bizde Suriye gibi olacağız. ideolojileri bir kenara bırakıp devleti savunmak mecburiyetindeyiz. Ama Rakka ne bizim devletimizin bir parçası, ne de bizim devletimiz için önemli olan bir konum.
18 Ağustos 2016'da girdiğim entry (bkz: rakka/#34091578), görüşlerim hala geçerli.
6 Kasım 2016'da girdiğim entry (bkz: rakka/#34622385) operasyonun yeniden başladığı gün yani. Ben onar beşer demişim ama kürtler rakkada otuzar otuzar geberdi. 6 Kasımdan beri süregelen savaşta ilerleyebildikleri yerler inanılmaz az. Bir de şöyle düşünmek lazım, Rakka'nın etrafı tamamen düz. Yani savaş uçaklarının yapacakları saldırılar için ışid savunmasız, araziyi bombalıyorlar öyle diyeyim. Buna rağmen alabildikleri yerler çok çok az. ABD ekonomisini düşünerek artık bu operasyonu uzatmak istemiyor. Bu yüzden zaten Türkiye'nin koluna sarılıp çekiştiriyor Rakka'ya doğru. Öncelikle operasyonun öncesini ele alalım.
Türk ordusu buraya girecekse nasıl girecek? Malum, Menbiç yolu kapatıldı. Menbiç'in batısına Suriye ordusu, kuzeyine ABD ordusu konuşlandırıldı ve Türkiye sıkıştırıldı. Direkt Akçakale kullanılarak Tel Abyad'dan aşağı inilebilir ama bu direkt PYD ile savaş demek. Yani, biz daha ışid ile savaşmadan PYD ile savaşa gireceğiz demek. PYD'ye şöyle bir bakarsak bu örgüt şu an çok güçlü. ABD'nin bu örgüte yaptığı yatırımlar ortada. militan sayısını geçelim, acayip silahlar barındırıyorlar maalesef bazıları bizim ordumuzda yok. Rakka'yı ele aldığımız zaman oraya sokacağın ordunun moralinin yüksek olması lazım. Çünkü savaş başlar başlamaz düşecek moral. Sen savaştan yeni çıkmış orduyu Rakka'ya sokamazsın. Çok yıpranırsın. Oraya sokacağın ordunun gücünün yüksek olması lazım. Sen PYD'ye güç harcarsan Rakka'da çakılırsın. Bakın tekrar ediyorum; PYD, ışidden güçsüz bir örgüt. Bunun en büyük kanıtı düz alanda ışidin bombalanmasına rağmen bugüne kadar PYD'ye verdiği toprağın azlığıdır. Adamlar kol bacak kaybedip savaşıyor, böyle piskopatlardan oluşuyorlar tamamen. Yani bu da çok yanlış olur. Eee, menbiç kapalı, direkt aşağı insek ordu zaten ultra güçlü değil. Kabul etmek gerekiyor. Teknolojik açığımız kabul etmemiz gereken bir gerçek. Geriye iki yol kalıyor ki bunların gerçekleşmesi bana göre imkansız ama yazalım değerlendirelim. ABD, bizimle anlaştıktan sonra PYD'yi bölgeden çekecek ve bölgeye biz gireceğiz. PYD'nin çekildiği bütün bölgelere. Dolaylı yoldan ÖSO girecek. ABD açısından ele aldığımız zaman ABD'nin bize bu kadar güveneceğini düşünmüyorum. Kaldı ki ABD güvense bile Suriye'yi ÖSO'dan arındırmaya çalışan ve kürtlere karşı kini nefreti bulunmayan Rusya, böyle bir durumda Türkiye'ye saldırmaya başlayacaktır. Hatta direkt ışidi bile destekleyebilirler Rakka'da sırf bizim ekonomi zarar görsün bataklığa çekilelim diye. içeride patlayacak bombalar, ambargolar bunlar zaten sayılmayacak şeyler. O yüzden bunu da eleyelim. Son çözüm yolu ise, PYD'nin bize koridor açması ve o koridordan aşağı inmemiz. Bu bana göre en tehlikelisi. Böyle bir durumda biz büyük ihtimalle Rakka'ya giderken ABD ile anlaşacağız. Rakka biter bitmez kürtlere girişmek için. Babamızın hayrına gitmeyeceğiz oraya. ABD başta he diyip sonda siz o koridoru kullanarak PYD'nin varlığını tanıdınız, terörist oluşum olmadığını kabul ettiniz diyip bizi ters köşe yapabilir. Bu da çöp o yüzden.
Uzun lafın kısası, rakkaya gidiş yolumuz - yok.
Var ama hepsi çok zararlı, bize çok büyük sorunlar yaratacak şekilde var. Olmaması daha iyi.
Direkt savaşı yazarsak, 21 ila 26 bin arasında ışid militanı olduğu söyleniyor Rakka'da, youtube üzerine "Rakka belgeseli" yazıp göz atarsanız nasıl bir yer olduğunu, 8 yaşındaki çocuğun bile silah tuttuğunu göreceksiniz. Kaldı ki o belgesel çekildiği zaman Rakka işgal tehlikesi içermiyordu. ışid bu yüzden yüksek güvenlik önlemleri almamıştı. Şimdi böyle bir durum var. Kişisel tahminim etrafı tamamen mayınlarla dolu. Keskin nişancılar ise mayınların bol bol bulunduğu yerlerin arkalarında gizli. Yani siz, mayınların olduğunu fark etseniz bile imha etmek için asker gönderemeyeceksiniz. Çünkü keskin nişancılar var. Direkt bombalamanız lazım. Hadi bombaladınız diyelim. Ekonomik zarara yol açacak bu. Yine de rahat edemeyeceksiniz. Çünkü bunların ne yapacağı belli değil. imha edemediğiniz olursa bu sefer Türkiye'ye kötü haberler gidecek, ordunun morali düşecek. Bunların mayınları kurdukları yerler şehrin çok dışı. Yani o mayınları geçtikten sonra bir boşluk daha oluşacak şehirle aranızda ve burası da canlı bomba taktiğinin aktif edileceği yer. Bu ışid hastalıklı bir örgüt. Musul'da verdikleri kayıpların %52'si canlı bomba yoluyla öldü diğer %48ini savaştıkları ordular, militanlar öldürdü. Düşünün, adamlar kendilerini daha çok öldürdü sırf canlı bomba olarak. Ki musul, ikinci kale. Biz direkt başkente gireceğiz. Burada yapılacak intihar saldırıları çok ağır olur. Engellemek için gücümüz var mı? Yok. Bu öyle savaş uçağı kaldırırım vururum abi ne var işi değil. içeride de adamın olması lazım. istihbaratının çalışması lazım. Kime muhtaçsın? ABD'ye. ABD'de 2 tane söylerken 5 tane söylemeyecek. Kaldı ki uçak kaldırıp vuracaklar bol bol ışidi. Bir iki defada zevkle senin ordunu vururlar. "Kazaen oldu kardeşim kusur bakma." der makas alırlar yanağından. Daha şehre bile girmedik bakın. Mayınlar, canlı bombalar. Bunlar sadece şehir dışı. Şehir içince 8 yaşında ki çocuğun elinde silah var diyorum ve oranın halkı çok memnun ışid ile yaşamaktan. şerri hukuk kanunlarından çok memnunlar yani size karşı kesinlikle savaşacaklar. Sivil halkla da savaşacaksınız. Çocuk öldüreceksiniz, çocuk sizin askerinize kurşun sıkacak. Bilmediğiniz tanımadığınız sokaklarda savaşacaksınız. Onlarsa her gün kullandıkları sokaklarda sizin karşınıza çıkacaklar, en bilinmedik noktalara keskin nişancılar yerleştirecekler. Mayın ve canlı bomba daha çok olacak şehir savaşında. Günlük bir tane değil 10 tane saldırı düzenleyecekler çünkü artık kaybedecek bir şeyleri kalmayacak.
Savaş sonrası ise ABD'nin bölgeye üs kurma fikri var. Bunu Rusya kesinlikle reddediyor ve aksini istiyor. Kendisi dostluk kurup ışidi bölgede bitirmesine yardım etmemizi istiyor. Biz alacağız, Suriye ordusu girecek hesabı. Eğer Rusya'nın istediğini yaparsak ABD başımıza çökecek. Ambargolar, bombalar. Tam tersini yaparsak bu sefer rusya başımıza çökecek aynı şekilde ambargolar, bombalar.
Uzun lafın kısası Rakka bizim için ölüm, bizim için felaket. El-Bab'ı belki de en çok savunanların başında ben geldim. Hatta 2 yıldır Suriye'ye girmemiz gerektiğini dillendiriyordum. Ağustosta da dillendiriyordum. Çünkü kürt koridorunu engellemezsek ABD sırayı bize getirecekti. Kürdistan 4 ayaklı bir harita ve ırak bitti, suriyenin bitmesi için kürt koridorunun oluşması lazım. El-bab'a girerek bunu engelledik. Bu doğruydu. Vatan evlarları yine vatanın bekası, geleceği için şehit oldu. Fakat Rakka'da ne var? ABD'nin üs kurması için, günü geldiğinde o üsten kalkacak uçakların bizi vurması için mi savaşacağız Rakka'da?
Şimdi soruyorum, gençseniz hayal edin. Böyle bir cehennemin içinde olmak ister miydiniz? Eğer yaşınızı başınızı almışsanız çocuk babasıysanız, anasıysanız hayal edin çocuğunuzun böyle bir cehennemin atılmasını ister miydiniz? Madem ABD üs kurmak istiyor kendi askerini soksun, madem Rusya istiyor ki Suriye ordusu oralara girsin gerekirse kendi ordusunu soksun yardım etsin. Bizim askerlerimiz kimsenin uşağı, kuklası değil. Olmamalı.
islamcıların osmanlı hayalleri, çakma Türkçülerin "Ula biz Türküz ameke, onlarda kimmiş" sözleri, komünistlerin pkkyı savunması. Sol kesimlerin bunun etkisinde kalması. Araştırmadan komünistler gibi düşünmesi.
Bizim yapmamız gereken devletçi olmak. Devletçi davranmak. çünkü mecburuz, çünkü böyle yapmazsak bizde Suriye gibi olacağız. ideolojileri bir kenara bırakıp devleti savunmak mecburiyetindeyiz. Ama Rakka ne bizim devletimizin bir parçası, ne de bizim devletimiz için önemli olan bir konum.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar
© 2005 – 2026 uludagsozluk.com