bugün

ask hayatinin gunluk hayata etkisi

anket başlığa dönüşeceği hissi içerisinde açmakla açmamak arasında gelip giderken entrye başlanılan başlık. tanım bu değil tabi.

kişinin aşk meşk olayları yolundaysa hayatta herşeyi yolundadır. değilse bile pollyanna nidalarında dolanabilir. fakat terkedildi, unutuldu filan mı... tamam sıçtınız. tabi çevresinden biriyseniz. operatörler kontörle ilgili kampanya yapar:
-kimi arayacağım ki böhüüü...
ev arkadaşı güzel bir yemek yapar,
-o da severdi böhüüü...
örnekler çok cümle içinde kullanarak zaman harcamayacağım.
işini gücünü unutur, çoşkun sabah'tan "anılar anılar şimdi gözümde canlandılar" diye böğürerek dolanır. suratına bir küçük emrah getirip oturtur, kendi de bir kenara oturur. hayatı stop ettirir adeta. çalışıyorsa işten kovulma raddelerine gelebilir, öğrenciyse ders çalışmak yerine defter kenarına kırık kalpler çizerek zaman öldürür, bakmış sınav saati gelmiş. zınk...

bahsettiğim aşk hayatı seks hayatıyla karıştırılmamalı. seks hayatı iyi olan da salıyor kendisini.
cinsel tatminden sonra obareeey lay lay lom filan oluyor bu kez başka tatmine ihtiyaç duymuyor, kariyer, hayat mayat yok. varsa yoksa...
bunun örneklerini bizzat gördüm. her okulun efsaneleri; çocuk aldıran, bekareti verip evlenmek zorunda kalan hatunlarından. 1-2 saatlik zevk için tüm hayatlarını harcadılar. biri evlatlıktan reddedildi. biri çamlıca'da yalıdan, bir ilçede gecekonduya gelin oldu. işsiz koca askerde, işsiz kayınpeder evde, kayınvalide terzi. o da ayıklar etek kenarındaki ipikleri.

sonuç aşk hayatının kötü olması o kadar da kötü birşey değil; bir sihirli dostunuz gelir, iki tokat çakar, kendinize gelirsiniz. ancak seks hayatınız kötüyse boş verin, çünkü her türlü çakılacaksınızdır.

hem hayat güzel, vapurlar felan