bugün

benzine biraz su katınca araba nasıl anlıyor

eğri oturup doğru konuşarak yaklaşılması gereken soru. yeni açılmış 1 lt kola'nın içine abartmadan birazcık su koysan, kimse anlamaz. 

koskoca arabanın 50 litrelik benzin deposu var. buraya sen yarım litre su koyduğunda araba niye bozulsun?

tabi ki petrol şirketlerine verdiğin parayı azaltma, kâra geçme, onların kârlarını bölme diye. yoksa insan gibi milyonlarca sinir ucu bulunan bir dile sahip biyolojik bir canlının anlayamadığı ufak katakulliyi, hisleri ve düşünceleri olmayan, herhangi bir derişim sensörü olmayan, sadece benzini ateşleyen otomobil nasıl anlasın?

sensör kullanılması gerekir. ama sanayide staj yapmış motor meslek lisesi mezunları bilirler. arabanın benzin deposunun oralarda benzin oktanıyla ilgili bir sensör yoktur. 

arabanın benzinine su katınca bozulma olayı tamamen yalandan ibarettir. şu anki 95 oktan zaten eskinin süper benzinidir. eskiden süper olmayan benzin, şu anki 95'ten daha da az kaliteliydi. 95'e sen su katsan o eskideki benzinin kalitesine yaklaşık bir şey ortaya çıkabilir. bu da aracınızı bozmaz.

gönül rahatlığıyla 500 ml su katabilirsiniz. 2,5 lt fanta kattığım günler oldu ki bozulursa mesaj atın sanayide çok ucuza masrafı halledebileceğiniz bir ustaya sizi yönlendiririm.

lan aklınızı başınıza devşirin olm. bu yazı yüzünden arabasını bozan olursa çok üzülürüm. gül geç bekleme yapma masraf çıkartma.