bugün

volkan demirel

dünyanın en iyi kalecisi bile olsa, milli takımda görmek istemediğim futbolcu.

be adam, euro 2008 çeyrek final maçındasınız ve senin takımın 2-0'dan 3-2'ye getirmiş maçı. hatta bitişe 2 dakika kalmış! kaç yıllık deneyimli futbolcusun, kaç kez milli olmuşsun kim bilir. böyle çaylakça bir davranışı hangi mantığa oturtabilirsin ki? gerçi volkan'ın tarzı oldu artık bu. önce lincoln, şimdi de koller... bu şekilde davranarak "delikanlı adam volkan demirel" imajı kazandığını mı sanıyordur, nedir?
sadece yargılayarak, suçlayarak haksızlık edebileceğimi düşünüyor ve empati kuruyorum diyelim. ben volkan olsaydım eğer geçtim anayı, bacıyı; yedi sülaleme bile küfretse* bilmukabele der geçerim adama. zaten rakibi yerle bir etmiş takımın, seni tahrik etmek istemelerinden daha doğal ne olabilir ki koçum?
bence volkan yatsın kalksın tuncay'a top göndermeyen savunma arkadaşlarına hayır duaları etsin. aksi bi durum olsaydı eğer sadece futbol kariyeri bitmekle kalmaz, kendisi gibi zorba bir milliyetçi çıkar pata küte dalardı buna, gördüğü yerde.
gerçi suç volkan'da bile değil belki de. senin teknik direktörün* gidip hekemi kolundan iteleyebiliyorsa, imam-cemaat ilişkisine göre rakibine tekme tokat bile dalabilirsin demektir.
bu kabadayı ruhtan kurtulmadığımız sürece kupa gelse neyimize!

edit: volkan aramızda sanırım.