bugün

adalet ve kalkınma partisi

Milli görüş hareketi'nin gövdesidir. Milli görüş hareketinden ayrıldıkları zaman, saadet partisinde kalanlar, milli görüşün başıdır. AKP ise gövdesidir.
Ancak, seçim öncesi birçok "kendini bilmez", Akp birinci geleceği için bu partiye katılmıştır. tabiki bu kalitesiz alt kadroların sorumluluğu yönetimindir. Ancak, her sorunda da AKP suçlanmamalıdır.

Abdüllatif şener: Kendisi gayet başarılı bir ekonomisttir. gerek eğitim hayatı, gerekse siyasi hayatı, "ekonomik" açıdan başarılarla doludur.

Abdullah gül: Zannedildiğinin aksine, sinirli bir mizaca sahiptir. Bürokratik işlemlerde "taviz vermeyen, gerçekçi" imajı vardır.

ali babacan: ekonomi alanında çok başarı olsada, siyasi karnesi sıfırdır. Siyasetten anlamadığı açıkca bellidir. ekonomiden başka hiçbir şeye karışmamalıdır.

Atilla koç: Devlet içinde yapmadığı görev neredeyse yoktur. Ancak yaşlandığı için, bazı aksaklıklar yaşamaktadır. Onun altına imza attığı kararları, bırakın kabul etmeyi bir çok kültür bakanı masasına bile sokmamıştır.örnek olarak, bugüne kadar hiçbir bakan kendi sorumluluğu altındaki birimlerde meydana gelen yolsuzlukları ortaya çıkarmamıştır.

kemal unakıtan: eğer bir siyasetçde "gerçekçilik" arıyorsanız, kendisi en başarılı siyasetçidir. Ağzına geleni söler, çok da iyi yapar. Gıda ve tekstilde KDV'yi 10 puan düşürmek her babayiğidin harcı değildir.

recep tayyip erdoğan: Kendisi şu an türkiye'de ikamet eden en başarılı siyasetçidir. ekonomiden ekonomist kadar anlamaz, kültürden bir siyasetçi gibi anlamaz, eğitimden belki bir öğretim görevlisi gibi anlamaz ancak lideri lider yapan kurmaylarıdır ve kendisi de çok başarılı bir başbakandır.

Bir haber sırasında, Rauf denktaş basın toplantısı düzenleyeceğini söylemişti. Bizde apar topar kalkıp mikrofonun önünde beklemeye başladık. rauf denktaş söze başlayarak, akp ve kıbrıs politakaları hakkında eleştirici açıklamalar yapmaya başladı. fakat haberi yoktu ki; KKTC'yi bile tanımayan ülkelerin başbakanlarıyla, devlet başbakanı sıfatıyla görüşmesini sağlayan AKP idi.(kıbrıs sorununa bu kadar başarıyla yaklaşan hiçbir hükümet yoktur)

ancak, genel kültürden uzan belediye başkanlarını başımıza savanda AKP'dir. nadir de olsa, "kırıcı ve üzücü" davranan akp'dir.

YIL 2012: umarım akp'nin iktidar olmadığı yılları görürüz.