bugün

geri zekalılara hazırlanan haber ve bilgiler

http://odatv.com/ataturke...urulmustu-3012161200.html

cumhurbaşkanlığı sistemi için yapılan oylamada MHP nin karşı çıkmakla sorumlu olduğu maddeye bakalım. neymiş, türk vatandaşı doğması değil, olması yeterliymiş. buna niye karşı çıkmış-çıkmamış.

tebrik ediyorum. siz bunun mücadelesini verin ve biz sonunda kapı gibi diyelim ki marco aurelio cumhurbaşkanı olamaz! Suriyeli göçmenler cumhurbaşkanı olamaz! aferin MHP ye! ne güzel iş yaptınız. hatta, yarın birgün bir tehdit olur, yabancı birisi zorla tüm ülkeyi kontrolüne almak isterse; ona deriz ki dur! sen türk vatandaşı olarak doğmadın, git! o da kafasını dönüp gider, hele gitmesin, bak MHP ne fena yapar hııı!

ama türk vatandaşı olarak doğmuş olsun, o zaman mesela şunu yapabilir: hakimler ve savcıları atayan kurulun üyelerini kafasına göre seçebilir, başındaki adalet bakanını da o seçebilir. adalet bakanı ya da cumhurbaşkanı bir suç işlerse, onları yargılayacak hakim ve savcılar ona bağlı oluyor ama olsun. sonuçta ikisinden biri ya da ikisi de suç işler mi? işlemeeez! hiç olur mu? ne mümkün efendim?? ama ya işlerse kim yargılayacak? hiçkimse. ha, günü gelir halk sandıkta hesabını sorar! e adam vatan haini ise ne olacak? seçimi bekleyecez. savcı soruşturma açarsa? sürülür, görevden uzaklaştırılır ama yok yapmaz cici adalet bakanı, cici cumhurbaşkanı.

siz takılın olur mu? kafamı nereye vuracağımı şaşırdım, akıl izan olmayan saçma sapan işlere bir de yüzlerce adam hep birlikte imza atıyorsunuz. ama tabii, yasa geçsin sonra nutuk atarsınız seçmen de MHP ye oy verir. ne kadar milliyetçiyiz be! bravo, aferin! sonuçta doğuştan türk vatandaşı, yanlış yapmaz. en kötü ihtimal kandırılır, allaha sığınır. halk da onu affeder.
güncel Önemli Başlıklar