liderler halkı yansıtır

Halkın kendi içinden çıkan liderler, halkı yansıtırlar. Onlar, halkın vücut bulmuş halidirler. Halkın öfkesi, kini, nefreti, hoşgörüsü liderlerde vücut bulur. Eğer ki bir halkın içinde bitmek bilmeyen bir öfke varsa liderleri de öfke doludur.

Hitler kendi başına bir deli değildi. Hitler'in o kadar yükselmesinin nedeni halkın kendisini yansıtıyor olmasıydı. Halk o anda öfkeliydi ve bu öfkeyi vücudunda bulunduran yegâne lider hitler'di. Bu yüzden güçlendi ve o kadar büyük bir savaşı başlatabildi.

Donald Trump da aynı şekilde. Donald Trump dünyada yayılan, abd halkına tesir eden islamafobi'nin vücut bulmuş halidir. Trump seçildi, çünkü halkın içindeki öfkeyi o da içinde taşıyordu. Mültecilerden nefret eden halkın sesiydi o, çünkü o da mültecilerden nefret ediyordu.

Tayyip Erdoğan da halkının sesiydi. En azından %50'sinin. Çünkü halk artık başörtüsüne gelen yasaklardan bıkmıştı. Bunların bitmesini istiyordu. Ve Erdoğan da bunu söylüyordu. Artık başörtüsüyle üniversitelere girilecek. Halk Osmanlı devleti'ne özlem duyuyordu, padişahlığa özlem duyuyordu. Ve Tayyip Erdoğan da padişahlıkvari bir tutum sergiliyordu. Halk artık sesinin çıkmamasından bıkmıştı. Bu yüzden Tayyip Erdoğan'a oy verdi. Çünkü onun sesi gür çıkıyordu. Halk ne istiyorsa Tayyip Erdoğan da bunu istediğini söylüyordu.

Bu yüzden, liderler halkın bir yansımasıdır. Yukarıdaki yazılanları daha fazla örneklerle genişletebiliriz. Ayrıca yukarıdaki yazılanlar herhangi bir propaganda amacı taşımamaktadır. Görüş ve düşüncelerimin ne olduğunu merak edenler, herhangi bir propaganda yaptığımı düşünenler diğer entrylerime bakarak ne olduğumu öğrenebilirler.

Trump'ı, Erdoğan'ı, hitler'i herkes desteklemedi; ve desteklemez de. Halkın büyük çoğunluğunu yansıttığı için onlar oradalar.

Deliler, delileri seçerler. Zeki insanlar, zeki olanları. Öfkeli olanlar kızgın olanları seçerler. Korkak olanlar da korkakları.