bugün

anayasa mahkemesi nin demokrasi anlayisi

kanunun değil, hukukun üstünlüğü yönündeki hukuka bakış açısı dikkate alınırsa mücadeleci demokrasi anlayışıdır. mücadeleci demokrasi, kendini koruma içgüdüsü ile hareket eder...

halk egemenliği kavramının devamı olan halkın çoğunluğu ne derse doğru odur, azınlıklar yanılır, azınlıklar tehlikelidir, azınlıklar yok edilmelidir düşüncesini benimsememek, benimseyen partileri ise kapatmak yönündeki bir anlayıştır.

ben %47 aldım, sen %20 benim dediğim mutlak doğru, benim oyum 16 milyon, sen yanlışsın, ben seni ezerim, sen kim oluyorsun gibi düşüncelerin savunucusu olan partilerin kapatılması yönündeki anlayıştır.

şeriat devleti hedefleyenlerin, cumhuriyetin altını oyup, sonu geldi diyenlerin, mustafa kemale despot, diktatör diyenlerin, laikliğin tanımı yok diyenlerin, laiklik gidecek diyenlerin, kanlı mı olacak kansız mı diyenlerin, bana oy vermeyen patates dinindendir diyenlerin, laiklik devletin dine, dinin de devlete karışmasıdır diyenlerin, imam hatipler arka bahçemizdir diyenlerin, ben devrimin sadece yeşil renk olacağına inanıyorum diyenlerin, kızların 11 yaşında evlendirilmesi lazım diyenlerin siyasette işi olmadığını anlatan, hatırlatan anlayıştır.