bugün

bu ülkeyi kim yönetiyor

Ust edit : oylayip cikiyorsunuz eyvallah da baslik kayboluyor aralarda gencler , hic degilse bir up entrysi birakin da baslik yukarida kalsin bakalim ne cevap verecekler merak ediyorum.

Cevabini merak ettigim sorudur , ak partili arkadaslar bir zahmet aciklayiversinler.

Simdi iyi bir sey olursa , ekonomi iyi giderse , iyi yatirimlar yapilirsa ulkeyi ak parti hukumeti yonetiyor o kisimda sikinti yok.Bunu tum parti taraftarlari bir sekilde kabul ediyor , bir kismi uzulerek bir kismi gururlanarak.

Sikinti surada basliyor , isler kotu gidince , ekonomi bozulunca , sehitler gelince , bombalar patlayinca o esnada bu ulkeyi kim yonetiyor ? Ak partiye gonul vermis kisiler haric digerleri istikrarli bir sekilde "ulkeyi ak parti yonetiyor sorumlusu ak partidir" diyor.Yalniz ak partili sahislar da topu dolar yukselince faiz lobisine , fetoya , geziye falan atiyor.Şahlanmasina goz yumulan teror orgutleri sivil asker demeden katliam ustune katliam yaparken sorumlusu abd , avrupa , ust akil , pkk , isid vs. oluyor.

Her seye eyvallah da arkadas iste ben bu noktayi anlayamiyorum.Hepimiz 3 asagi 5 yukari takim tutuyoruz isler iyi gidince gerek baskani gerek hocayi alkisliyoruz tezahurat falan yapiyoruz degil mi , ama takim kotu giderse once hocanin sonra da baskanin kellesi isteniyor.En basitinden simao quaresma almeida guti geldiginde besiktas taraftari demiroren'e tapiyordu adeta , sonra teneke baglayip gonderdiler.Aziz yildirim anelka'lar carlos'lar nani'ler van persie'ler gelirken buyuk baskandi , sezona kotu baslandi herkes yonetim istifa dedi simdi isler iyi gidiyor ve yine herkes suskun.Ayni seyler galatasaray , trabzon ve diger camialar icin de gecerli.isler kotu gidiyorsa fatura yonetene kesilir bu kadar basit.

Misal hakemler seni dogruyorsa adama derler ki gucunu goster tff ye baski yap , takim kotuyse derler ki transfer yap , hoca kotuyse derler ki hocayi degistir.Siz hic "hoca kotu ondan basarisiziz , takim yetersiz , hakem bizi dogruyor" diyerek istifa etmesi gereken durumlardan yirtabilen bir baskan gordunuz mu , ben gormedim.

Simdi futbol bir spor , hepimizin gonul bagi var ve maddi bir getirisi yok aksine para harciyoruz takimimiz adina.Ulan burada mesele vatan , ulken lan mevzu.Futbolda yaptigini vatan icin niye yapamiyorsun ? Hadi futbolu gectim mesela bir sirkette zarar varsa faturasi kime kesilir ? Ceo ve yonetim kuruluna kesilir , yonetim kurulu "ya patron diger şirketler cok iyi atilim yapti o yuzden biz geriledik , diger sirketler birlesti bizi batirmaya oynuyorlar" gibi aciklamalar yapabilir mi ? Yapacagi aciklama onu kurtarir mi ? Yoneticilik kurumunun oldugu en kucuk yerden en devasa yerlere kadar degismeyen tek bir kural vardir , "yoneticiysen kontrol sendedir , kontrolun sende oldugu yerde yasanan her seyin sorumlusu da sensindir".Ulkemiz acisindan mevzu bahis futbol , is , hatta aile kurumu oldugunda tikir tikir isleyen bu kural neden sizin iktidariniz icin islemiyor.Neden dunyadaki tum iktidarlar bu kuraldan etkilenirken sizinki etkilenmiyor ?

Simdi tum bu bilgilerin isiginda artik bir karar vermeniz gerekiyor sevgili ak partililer , iyi gunde biz yaptik kotu gunde baskalari yapti diye bir dunya yok.Bir kez olsun yanar doner olmayin adam gibi soyleyin , ya iktidarinizin yaptigi iyi seyleri de baskalari yapiyor bunu kabul edin ya da bu ulkede olan her seyden bizim iktidarimiz sorumlu diyerek olanin bitenin hesabini sorun.

Ha bunu yapmamakta israr ediyorsaniz , yani gonul baginiz oldugu maddi beklentinizin olmadigi futbolda bile bunu yapip icinde yasadiginiz vatan icin bunu yapmiyorsaniz bunun 2 nedeni olabilir ; ya gonul baginiz yoktur ya maddi beklentiniz vardir.

Simdi soyleyin , vataninizi mi sevmiyorsunuz yoksa vataninizi mi satiyorsunuz ?