bugün

bahar aski

sen ki en cilvelisisin mevsimlerin, afrodizyaklarin en etkilisi, sevdanin suç ortagisin.

yapma bunu bana!..bahar, yalvaririm çek git isine!.. salma üstüme çiçeklerini, aklimi çelme!.. her sabah çimenlerin çiyden ürpererek uyaniyor bahçemde; sonra günesle oynasip tütsülenmis gibi bugulaniyor. ne zaman sokaga çiksam badem agaçlari salkim saçak çiçek... kavaklar kipir kipir, islik isliga meltem... kirda dayanilmaz bir kekik kokusu, toprakta türlü çesit börtü böcek... yapma bunu bana bahar, böyle üstüme gelme!..

zaten damarlarima zor zaptediyorum kanimi... çoktan cemreler düsmüs beynime, yüregime... kalbimin buzlari erimis. gögüs kafesimde ne idügü belirsiz bir kipirtiyla geziyorum nicedir... bir de sen çildirtma beni... krizdeyim ben... tembelligin sirasi degil, uyamam sana... al git serçelerini sabahlarimdan, çaglalarina, kokularina hakim ol. meltemlerine söyle, deli gibi islik çalip sokaga çagirmasinlar beni... bulutlarin üsüsmesin basima... girme kanima benim... yoldan çikarma!..

sen ki en cilvelisisin mevsimlerin, afrodizyaklarin en etkilisi, sevdanin suç ortagisin. kiyma bana!..

biliyorum çünkü, yine kandirip yesillendireceksin aska; gövdemi azdirip sonra birden çekip gideceksin. tam kanim kaynamisken sana, toplayip allarini morlarini, beni bir kurakligin ortasinda terk edeceksin... o iple çektigim isigin, dayanilmaz olacak o zaman...

ne o delismen sabahlar kalacak, ne günaha çagiran çapkin eteklerin uçustugu gün batimlari...tembel kuslarin sakimaktan bitap, ebruli çiçeklerin kokmaktan... buselerin nemi kuruyacak çöl rüzgarlarinda...

yeserttigin çiçekler yürekler solacak; damar damar çatlayacak ruhumuz... hayat, bir ezik otlar diyarina dönüsecek yeniden... yüregim viraneye... her bahar sarhoslugu gibi, geçecek bu sonuncusu da... ebedi bahar, bir baska bahara kalacak.

ıyisi mi, hiç azdirma ruhumu bahar... ıs açma basima... git isine! yoldan çikarma beni!..

(bkz: can dündar)