bugün

dolar bozdurma kampanyası

taşıma su ile değirmen dönmez. senin elindeki üç kuruşun ekonomiyi kurtaracağını düşüneceğine, ülkeyi yönetenlere bir sor bakalım neden bu hale geldik diye. vatandaşın cebindeki dolarla ekonomi kurtarmaya çalışan bir hükümet, acizlik tavan yapmış durumda.

http://www.bloomberght.co...-bankasi-rezervleri-artti

yukarıdaki linkte merkez bankasının brüt döviz rezervini gösteren bir tablo var. bankalardan alınan dövizleri çıktığınızda diyelim ki net döviz rezervi 50 milyar dolar civarında. madem dolar bozdurmak istiyor hükümet merkez bankası sürsün piyasaya 10 milyar dolar bakalım, halka git dolarını bozdur demekle yürümez bu işler. yoksa yukarıdaki rakamlar yalan mı? nerede seçim meydanlarında övündüğünüz dolar rezervleriniz? ayakkabı kutularında mı yoksa? bu rakamların tamamına yakını bankalara ait dövizler mi yoksa?

boş kampanyadır, bir şeyi değiştirmeyecek maalesef. bunu değiştirmenin yolu çok önce kapandı arkadaşlar, zamanında akıllıca kullansaydınız oylarınızı şimdi döviz bürosunda çaresizce çırpınmazdınız. hoş durumun ne olduğunu da görecek izan yok sizde; ne zaman ki çuvallarız, kriz iyiden iyiye kendini hissettirir, evlerinize kadar girer o zaman anlarsınız da kafanızı duvara vursanız da ne çare.