bugün

laikliği dinsizlik olarak algılamak

malesef cumhuriyetin ilk yıllarından beri böyle bir algı oluşturulmuştur. bu ülkeyi bölme projesi olup, halkın dini yaşamasını kısıtlamak adına nahoş bir durumdur.

1944-46 yılları arasında almanya'dan kaçıp, türkiye'ye sığınan yahudilerin tevratını türkçe yaptırma baskısı olmuş mudur?

bu milli benlik için kabul edilemez elbette ama nitekim isteyen istediği dilde istediği inanca inanır,

hristiyan yazarların türkçe ilahi söylemediğini biliyoruz ve buna karışıyor muyuz hayır çünkü inancı gereği bu saygı duyulasıdır.

arap dini olsun ister moğol dini olsun, bu ona bağlı insanları incitmek için bir sığınma bahanesi olabilir mi?

laikliği bugün konya'da yozgat'ta trabzon'da hatta sivas'da göremezsiniz dersiniz ama bugün ne konya, ne sivas, ne trabzon, ne de yozgat izmir den farklı bir yerdir.

sıkmak yok insanlar zaten kendisini mutlu ettiği limana sığınacaktır ve bunu da dış görünüşüne yansıtacaktır.

ben insanları hoşgörüye davet ediyorum, yobazlık yapan konyalı kaldıysa*
yobaz konyalı kara çarşaflı insanların başı kapalı çomarların diyarı diyen sıradan laik görünümlü insanların da yobaz olduğunu belirtmek isterim.

sığ düşünceli herkes yobazdır ve taş devri de olsa bu çağ çağın ötesine geçmemiz gerekiyor ki başka türlü farklılıklara saygı da olmaz, laik insan da gerçi dindar olsun zaten islam hoş görü dinidir laikten kastınız buysa olması gerektiği gibi müslüman olamayan insanların yüzünden nelki dünyada iki devletten biri olarak bu saçma kalıbı kendimize yonttuk.