bugün
- sivilce için deneyimli yazar tavsiyeleri33
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı29
- yazarların akşam yemekleri5
- claudian clouds33
- true ile tatlı sert3
- cok da abartmaya gerek uok3
- fusya semsiyeli yabanci'nın gerçek kimliği7
- başkalarının istediği gibi yaşamak3
- seni tanıyorum4
- arkadaşlar ben olmasam ne yaparsınız6
- alışkanlığı karakter sanmak2
- allah11
- true'nun engelli olması6
- victor osimhen2
- okan buruk9
- gocu'nun tınlamıyorım deyip yan hesaba geçmesi7
- kendini yok etmek istemek2
- cumartesi gecesi sıkıcılığı2
- sarapci koala hatayi33
- amedspor maçından korkmak3
- sözlük kızlarının kekleri24
- sapık başlık açarken sapıklığa uğramak2
- meriç dükalığı8
- remote çalışırken slack te flört etmek2
- tai lung8
- true ve g'i l d'e d l'i l y birlikteliği4
- sevgilisi yüzünden engelli kardeşini öldüren kız7
- sevdiğiniz yazarlar8
- evliliğin bir tür mutualizm olduğu gerçeği2
- islam düşmanı olmak için israil'i desteklemek2
- islamda namaz yoktur30
- özürlü diyerek hakaret ettiğini sanmak4
- sözlükte kimin idamına evet dersiniz6
- seri eksicinin iq düzeyi4
- true'nun idrak yolları enfeksiyonu sorunu4
- çok yorgun geçirilen bir günün ardından2
- fusya semsiyeli yabanci22
- uğurcan çakır3
- amedspor'un süper ligin lideri olması3
- insan kimse bakmıyorken yaptığı şeydir2
- gözünde büyüttüğün insanın çok da şey olmaması4
- var ekranı2
- gecenin şarkısı17
- kürdistan10
- moral olsun bik bik ime2
- okan çık hesap ver4
- galatasaray10
- seri eksiciyi köçek gibi oynatmak3
- sözlüğün ölü gibi olması5
- icat edilmesi beklenen şeyler2
Devlet memurluğu herkesin gıptayla bakıp imrendiği ama içyüzünde ise hiç de öyle imrenilecek bir tarafı olmayan prangadır. Evet pranga. Elinde kolunda boynunda.. 12 yıldır devlet memuruyum. Sıradan bir memur değilim mesleğim var, halkla bir alakam yok, maaşım devlet memuru standartlarının çok üstünde ama Bugün bir kez daha anladım ki memurluk esaret demek. Üzerinde sürekli amirlerinin baskısı. Üstelik çoğu üniversite mezunu bile değil, hasbelkader açıköğretimde işletme okumuşlar koltuklarına oturunca, iki lafı bir araya getiremezler ama dilbilgisi uzmanı gibi yazılar üzerinde sürekli oynarlar. Bir devlet kurumundan yazı bekliyorsanız hapı yuttunuz, o edebiyat fakiri amir o yazıyı en az 7 kez değiştirecektir. Sorsan hayatında eline kitap almamıştır ama ki li cümle kurup "olup" la biten kelimelerden sonra virgül koymaya bayılır. Olup zaten bağlaç dersin mal mal bakar yüzüne. Neyse yaratıcılığını köreltir bu memurluk, ilk 5 seneki azmin, hırsın, yenilikçiliğin o yıllardan sonra hızla seni terkeder, rutine bağlayan iş hayatın gibi sen de o 4 duvar arasındakilere dönüşmeye başlarsın. Güldüğünde sesin çok çıkıyor diyen amirin gibi asık suratla dolaşmaya başlarsın. Gözün sürekli saatindedir. Devletin amiri memurunu da itinayla kendi gibi renksiz yapar. Her şeyine karışır. Halk özgürdür ama memur özgür değildir. Kulağındaki deliklerden burnundaki hızmaya, saçındaki mor renklerden ayağındaki kırmızı ayakkabıya kadar karışır. Renk istemez, siyah, lacivert veya gri olmak zorundasın! Canı ister iznini yakar, hakkını ararsın sana takar! Ben ne mi yapıyorum? 5 e kadar saate bakıyorum, itaat ediyorum. Sonra benim hayatım başlıyor. Sabaha kadar unutuyorum. Tatillerdeyse telefonumu kapatıp yurtdışında geziyorum. Öyle bok atmayın devlet memuru olmak yatmak değil o uyuz amirleri çekmek, onların esiri olmak demek.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar