bugün

bediüzzaman said nursi

sobayla konuşan, batılıların telsiz iletişimini cinler sayesinde sağladığını sanan bir akıl hastasıdır. sayıklamalarının kaynağının levh-i mahfuz olduğunu, onları kendisinin yazmadığını, kendisine "yazdırıldığını" iddia eden bir sahte peygamberdir. kuran'da allah'ın peygamberlerinden seçtikleri dışında kimseye gayb bilgisi vermeyeceği açıkça yazılı iken, gaybı bildiğini iddia eden bir kafirdir. sayıklamalarını eleştirmeye kimsenin, evliyaların bile gücünün yetmeyeceğini iddia eden bir megalomandır.

megaloman olduğu için doğru düzgün bir islami eğitim alamamıştır. zira bunun haddini bilmez tavırlarından sıkılan hocaları kendisini kapının önüne koyuvermişlerdir. bu nadan doğru düzgün eğitim almadığını kendisi de kabul eder ama "ledün" ilmine sahip olduğunu, yani allah'ın ona öğrettiğini iddia eder. "bediüzzaman" lakabını kimse ona vermemiş, kendisi kendisine yakıştırmıştır.

insanları iyi tanımak konusundaki yeteneğini cümle alemin takdir ettiği ikinci abdülhamit han efendimiz kendisinin bir nadan olduğunu hemen anlayıp, tımarhaneye kapamış, bu azgın tımarhaneden salınınca garazından ittihatçılarla bir olup efendimize karşı çalışmıştır.

istiklal harbimizde elalemin çamlıca'daki köşklerinde göt büyütmek ve de kurucularından olduğu cemiyetin yayınladığı hain bildiriye karşı bildiri hazırlamak dışında bir hizmeti olmamıştır.

hayatı hakkında anlattıklarının çoğu, tanığı, belgesi olmayan yalan dolandır. misal birinci dünya savaşı sırasında en ölümcül yerlerinden üç mermi yediğini ama bir şey olmadığını söyler!

sürgündeyken parlatılıp piyasaya sürülmesi, atatürkçü maskesi altında gizlenen cia ajanı cemal kutay sayesinde olmuştur. cemal kutay gidip kendisiyle görüşmüş, bu deliyi parlatan bir kitap yazmış, sonra bunu demokrat parti'nin hizmetine sunmuştur.

bunun sayıklamaları fetö'nün en güçlü silahlarındandır. fetöcülerin herkesin bildiği hastalıklı kafa yapısı, söz konusu delinin sayıklamalarını okuya okuya o hale gelmektedir.