bugün

ikinci el temiz araba varken sıfır alan insan

zamandan kazanan adamdır. kimsede kontağı çevirir çevirmez 30 bin tl zarar etmez. sıfır araba alan adam yüzde doksan o arabaya en az 3-4 yıl biner. senin 20 bin tl daha ucuza aldığın arabanın her bin kilometrede götü başı ayrı oynar sanayiden çıkmazsın. senden önceki üç sahibinden biri vites topuzunu götüne mi soktu bilemezsin.

tertemiz diye aldığın ikinci el arabanın tramerini birde şaseden kontrol edersin bir bakarsın aracın meğerse otobanda takla ata ata kuğu gölü balesi yapmış ve üçüncü sınıf bir tamircide tekrar toplanmış.

sıfır alan adam fazla para verir çünkü adı üstüne parası vardır. sıfır alır çünkü o motor kapağına fabrikasyon bir hata yoksa üç yıl tornavida vurmayacağını bilir. veya ne bileyim kaza anında koltuktan fırlamayacağını bilir çünkü ikinci el her arabanın koltuğu saçma sapan sebeplerle sökülüp geri takılır. otomobil koltuğu dediğin üretici firma tarafından sadece bu iş için üretilmiş yüksek torklu makinelerle takılır. takılır ki sen bir kaza yaptığında o koltukla beraber camdan fırlamayasın. ama senin sanayide ki ustan onu el gücüyle takmaya çalışır.

yani sıfır alan adamın canı tatlıdır. başkada bir sebebi yoktur.