bediüzzaman said nursi

fetö'nün istismarı nedeniyle ve şeyh saitle isim ve bölge( gdoğu anadolu) benzerliği nedeniyle çok yanlış tanınan zat.

fetö evlerinde said nursi'nin kitaplarını okutsa da, feto vaazlarında said nursi'den sözler söyleyerek efekt yapsa da said nursî'nin gerçek cemaati olan nurculardan hiç bir alakası yoktur; zaten nur cemaati önderleri bunu defaaten yanlış anlaşılmaları önlemek için ifade etmişlerdir. örneğin 17-25 aralık sürecinde de bir bildiri yayınlamışlar, bu örgütün said nursi'yi istismar ettiğini belirtmişlerdir.

ayrıca 2009(yanlış hatırlamıyosam) yılında fetö'nün ticari amaçlarla "sadeleştirilmiş risale" basımına dair nur cemaati dava açmıştır bu hainlere. ve ta o zamanlar da nur cemaati bu hainlerin asıl niyetinin risaleler olmadığını ifade etmiştir.

said nursi asla feto gibi başka ülkeye kaçmamıştır. asla orduda, siyasette yapılanmamış, çokça cemaat üyesi kazanmak için dershane vb gibi tuzaklarla uğraşmamış, bunu da kitaplarında söz konusu etmiştir. dolayısıyla feto gibi gizlisi saklısı, alengirli kirli işleri hiç olmamıştır.

gönüllülük esaslı bir cemaat olduğundan zaten nur cemaati de büyüklük olarak diğer meşhur cemaatlerden küçük kalmıştır. bu da said nursi'nin cemaatinin amacının yurtdışı destekle devlete sızmak vs değil sadece dini fikir grubu olduğunu gösterir.