bugün

ingiltere de hiç terör eylemi olmaması

nasıl olmadı olmaz mı hemde tam 10 yıl önce. bu nedenle bir arkadaşım tatil dönüşü 3 yıl ingiltereye giremedi orada yaşamasına rağmen;

--spoiler--

Londra'da terör dehşeti ----09/07/2005----

El Kaide, New York, istanbul ve Madrid'den sonra Londra'yı da 4 ayrı bombalı saldırıyla vurdu. Terör saldırısında 50 kişi yaşamını yitirirken, 700 kişi de yaralandı.

Bin Ladin ve taşeronları bu kez Londra'da sahneye çıktı. Üç metro istasyonu ile bir otobüste peş peşe bombalar patladı. Saldırı zamanlama açısından bir meydan okuma. Çünkü, dünya liderleri G8 Zirvesi için Ada'nın bir başka ucunda; iskoçya'daydı... Saldırı şekil olarak da çok çarpıcı. Çünkü, daha önce ABD, Türkiye ve ispanya'da gerçekleştirilenlerle benzer tarzda ve aynı sayıda..

ingiltere'de mahşer günü

G-8 zirvesi ve 2012 Olimpiyat seçimleri ile bir anda 'popüler' olan ingiltere, Londra'daki üç ayrı metro istasyonuna ve çift katlı otobüse düzenlenen terör saldırılarıyla sallandı.

ingiltere, G-8 Zirvesi'nin ve 2012 Olimpiyatları'nın Londra'ya verilişinin heyecanını yaşarken Başkent Londra'yı vuran terör saldırısıyla sarsıldı!.. Üç metro istasyonunda patlayan bombalar ve bir çift katlı otobüse yönelik intihar saldırısı, başkenti kana buladı. ingiltere içişleri Bakanı Charles Clark, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, toplam 6 patlama yaşandığını belirtti. Ancak daha sonra bu bilgi, biri otobüste olmak üzere 4 patlama olarak değiştirildi. Geçtiğimiz yıl Madrid'e düzenlenen ve 191 kişinin öldüğü saldırının ardından Avrupa'nın yaşadığı ikinci büyük terör eylemi olan ingiltere'deki saldırıyı, Alman Der Spiegel dergisinin haberine göre, 'El Kaide'nin Avrupa Cihadı Gizli Örgütü' üstlendi.

OTOBÜSE iNTiHAR EYLEMi

ilk saldırı 08.49'da metro istasyonunu hedef aldı. Scotland Yard, metrolardaki patlamaların Edgware Road, Kings Cross, ve Aldgate East istasyonlarında meydana geldiğini ve otobüse düzenlenen saldırının ise "intihar eylemi" olduğu açıklandı. Patlamaların ardından ingiliz televizyonları sadece Aldgate istasyonunda 90 kişinin yaralandığını, yaralı sayısının 185'i, ölü sayısının 20'yi bulabileceğini açıkladı. BBC, Londra'nın en işlek metro istasyonlarından King's Cross'ta en az 10 kişinin öldüğünü iddia etti. italya içişleri Bakanı Giuseppe Pisanu ise, saldırıda en az 50 kişinin öldüğünü söyledi. ilerleyen saatlerde patlamaların 'cep telefonu ile gerçekleştirildiği' iddia edildi. işte dakika dakika terör dehşeti:

* 08.49: Finans merkezi Liverpool Street tren istasyonu ile Aldgate metro istasyonu arasındaki Metropolitan hattında patlama yaşandı: 7 ölü!.. ilk açıklamada olayın "elektrik akımında yaşanan ani bir yükselmeden meydana geldiği" söylendi.

* 08.56: Kings Cross ile Russel Square istasyonları arasında yeni bir patlama yaşandığı duyuruldu: 21 ölü!..

* 09.15: ingiliz Ulaşım Polisi 'Londra'nın Wall Street'i olarak da bilinen finans bölgesinde patlama meydana geldiğini açıkladı.

* 09.17: Edgware Road'da, üç trenin etkilendiği bir patlama daha yaşandı: 5 ölü!..

* 09.22: Patlamaların yaşandığı her üçte istasyona da, güvenlik güçleri intikal etti.

* 09.47: Tavistock Meydanı'nda bir adet çift katlı otobüse intihar saldısı gerçekleştirildi.

* 10.00: Metro sistemi için enerji sağlayan "The National Grid" sabah saatlerinde elektrik akımından kaynaklanan bir sorun olmadığı açıklamasını yaptı.

* 10.02: Scotland Yard "büyük bir olayla karşı karşıya olunduğu" yönünde bir açıklama yaptı.

* 10.13: ingiliz yetkililer metro istasyonlarında "en az" bir patlayıcı madde parçasına rastlandığını belirtti. Aynı yetkililer, şehirde toplam altı patlama meydana geldiğini açıkladı. Fakat bu bilgiler daha sonra 'toplam 4 patlama' olarak düzeltildi.

* 10.14: Çift katlı otobüse yönelik saldırı hakkındaki ilk bilgiler gelmeye başladı. Londra'daki tüm otobüs ve metro seferleri durduruldu.

http://arsiv.sabah.com.tr...drada1110/dosya_1110.html

--spoiler--