bugün

üniversiteyi bırakıp tekrar sınava hazırlanmak

Benim de bu sene yapmaya karar verdiğim olaydır. Ortalama bir üniversitenin endüstri mühendisliğine 2015 yılında yerleştim. 40.000 gibi bir sıralamam vardı. 1 sene okudum. I ıh dedim bu böyle olmayacak. Keşke babamın "bir sene daha hazırlanmak ister misin?" sorusuna hiç düşünmeden hayır demeseydim diyorum ama olan oldu. Bi şekilde bu duruma geldik ve zararın neresinden dönersen kardır. içimde hep ukte kalan tm öğrencisi olmak ve Boğaziçi üniversitesinin psikoloji bölümünde okumak hayalini gerçekleştirebilecek bir durumda olmak beni heyecanlandırıyor açıkçası. Kendimden 2 yaş küçük arkadaşlarımla sınava gireceğim. Bu beni rahatsız ediyordu biraz ama bu konuyu tartışırken arkadaşım şu argumanla karşıma çıktı; sen şuanda elindeki sigarayla zaten hayatının 5-10 yılını (en iyimser sayıyla) çöpe atıyorsun. Hem de bir hiç için. 2 senesini hayalini gerçekleştirmek için harcamışsın, çok mu? Ayrıca hayatının geri kalanın 30-35 yıl boyunca sabah 8 akşam 5 arası sevmediğin bir işte çalışacağına otur 1 sene sabah 8 akşam 5 çalış zaten istediğin yere gidersin" dedi. Haklı. Ben umutluyum ve çevremdeki insanlar destek veriyor. Önümüzdeki sene bu zamanlarda bu entryi editleyeceğim. Geleceğe bir not olsun. Artık cesaret etme zamanı.

Ygs sonrası edit: ygs5 siralamasinda 20 bininci oldum. Cesaret ettigime memnunum.

Lys sonuclari sonrasi edit: hic lys denemesi cozmemenin vermis oldugu (tabi benim salakligim) hamlik ve bilgisizlikle 17bininci oldum. Bogazici universitesi turizm isletmeciligi okuyacagim. Gecen seneye donup baktigimda bu isi yaptigim icin oldukca memnunum. Bakalim onumuzdeki sene de benzer duygular icerisinde olacak miyim. Herhangi bir sorusu veya onerisi olan mesaj atabilir. iyi gunler.
© copyright 2005 - 2026