bugün

suriyelilere vatandaşlık verilmesinin amacı

Dünyanın hiçbir ülkesi bir anda bu kadar kişiye vatandaşlık vermemiştir. almanya'da bile türk nüfusu on yıllar sonra gerçekleşmiştir. şu an türkiye tam bir amerika havası oluşturuyor. amerika -meksika sınırı yalnız bizde tam açık. eğer gündem iyi takip edilirse yabancı uyrukluların türkiye'de çalışabilmesi için bir düzenleme yapıldı. konuyu biraz daha açalım. suriyeliler konusunu biraz sonra açmış oluruz.

şimdi bir ermeni tasarısı gündeme geldiğinde rte türkiye'de 100 bin kaçak ermeni yaşadığını belirtiyor ki doğru olma ihtimali yüksek. özellikle istanbul'da yaşayanlar daha iyi bilir.

bunun yanında azımsanmayacak sayıda bir gürcü nüfusu da var. Bunların da yaklaşık sayısının da farklı sayılarla 50 binden 350 bine kadar olduğunu belirten farklı kaynaklar var. daha suriye konusuna gelmedik.

Bunun yanında afganistan, ırak, iran ve orta asya cumhuriyetleri, eski doğu bloku ülkelerle sayının 2-3 Milyona kadar çıkacağını ifade edenler de bulunmakta. Sayılarla ilgili nette araştırma yapabilirsiniz.

şimdi ise ülkede başlı başına 3 milyon suriyeli var. öncekilerle birlikte bu sayı beş altı milyona kadar çıkıyor. kimse bunu göz önüne almıyor. hükümetin bir seçim yatırımı olarak belki planladığı bu sistemde bir de ucuz işgücü oluşan bir sisteme de doğru gidiyor. harbi harbi ülkede bu kadar yabancı varsa gerçekten kendimi ülkemde yabancı hissettim.