bugün

yaprak dökümü

bas kahraman ali riza bey'in cok pasif bir karakter oldugu resat nuri guntekin romani. 1988 de ilk kez, 2006 da ikinci kez dizi-film haline gelmis. ilk dizide ali riza bey daha iyi yansitilmistir. ayrica 2006'da leyla ve nejla karakterleri romandaki gibi yansitilmamis, nejla hatalar yapsa da kararli, olgun, basi dik, her zaman dogruyu soylemeye calisan bir kiz gibidir dizide, ama kitaptaki tavirlari leyla'nin dizideki hallerine yakindir. akli bir karis havadadir.
ya tutamicam, ali riza bey itici, yanlis kararlar alan, gereksiz dogrulari olan, mimik yapamasa da(botoks) 5 dk boyunca cennet sarkisini soyleyen adamin sezen aksunun yazdigi sevimsiz sarkinin(adini bilmiyorum sarkinin melodiyi hatirlamak da istemiyorum) yorumu esliginde uzaklara dalan adami oynamaya calisan, baslarina gelen her olayda mutlaka sagdan soldan alinti bir iki cumle sarfeden vay be ne dedi ama ne anlam cikti digecegini sandigi salak kizlari olan, kizlarini karaktersiz yetistiren bir adam. ali riza bey derken hem oyuncudan hem de karakterden bahsediyorum her ikisinden de haz almiyorum.
not:ferhunde super.
© copyright 2005 - 2026