bugün

oruç tutmuyorum tutana da saygı duymuyorum

canım kusura bakma, sike sike duyacaksın. ramazan da su içtim diye dayak yemek istemiyorsan, duyacaksın.

hayır yanlış anlama, ramazan da su içmeyeceksin demiyorum, yine içeceksin, ama bunun yüzünden dayak yemek istemiyorsan bağıra bağıra saygı duyacaksın.

bu itlerin bu cüreti kendinde bulma sebebi ne biliyor musun? senin gibi aydın geçinen lümpenler. öyle bir mağdur durumuna düşürdün ki bunları, gerçekten senin oruç tutmamana saygı duyan dindarları da yanına çektiler. senin gibi birkaç yavşağın hareketlerini genellediler, "laik sistem müslümanlara zulmediyor"a getirdiler, birleşip tepemize çıktılar.

oruç tutmayan biri olarak söylüyorum; saygı du-ya-cak-sın!!! yoksa sana karşı, inanmadığın için yapılan her hareket mübahtır, bizim seni savunacak argümanımız kalmaz.

nedir yapmakta zorlandığın? suyunu içerken biraz gözden uzakta yerde içmek mi? bir ay olsun sigaranı "mahmut hoca geliyor" havasında tüttürmek mi? evladım bu "insana saygı"dır. başka birşey değil. tamam, gece yarısı davul çalınması hoş birşey değil camımın altında, restaurantların kapanması, bütün kanallarda samimiyetsiz din sohbetlerinin dönmesi de hoş değil. bunlar için aynı eylemi yaparız, ki aklı başında oruç tutanların çoğu da bizimle yer alır. ama bu insanlar senin aynı ortamda birlikte yaşadığın insanlar, bir kişi bile olsa, saygı duymak zorundasın.

öyle gelip buraya yazmak değil bu işler.