bugün
- neli dondurma seversiniz10
- kürtçe zorunlu ders olmalıdır15
- limonlu dondurma8
- sadece kadın yazarları artılamak4
- kızlar bir rezillik çıkarmayacaksa gidiyorum5
- turşunun iyisi limonla mı sirkeyle mi4
- limon yiyen erkek4
- yunanlıların neşet ertaş'ı çalması5
- sözlük erkeklerinin kıskanç ve kompleksli olması5
- alfa erkek5
- kadın yazarların kavga etmesi3
- kelebeklerin bir boka yaramaması8
- kadınlar mı daha zeki erkekler mi sorunu6
- sokakta dayak yiyen kadına yardım etmek9
- karınca yuvasını tükürükle kapatan çocuk2
- baden württemberg3
- en gey özelliğiniz8
- erkek yazara özel mesaj atan erkek yazar3
- makyaj yapan kadın çirkindir3
- osmanlıca sözcükler5
- yazarların en son bitirdiği kitap8
- 3 ağustos 2026 aykolik gocu buluşması19
- gece havlayan köpek3
- ne yaptığı anlaşılmayan satranç oyuncusu2
- tatilbudur tercih etmeyin3
- herkes kendi başlık açıp kendi konuşuyor4
- depresyonun en kötü hali5
- artı oy alamayınca üzülen yazar modeli3
- onu özlediğiniz anlar2
- sivrisineklerin şerefsiz olması4
- ağaçtan meyve koparıp yemek2
- charlotte sullivan2
- bavyera2
- aslan2
- daniel günther2
- yağmurcu neden akpli13
- türk insanın artık hiçbir şeye tepki vermemesi2
- nasreddinhoca2
- bu koyden olsam ne olacak5
- birader beyler bay beylerdir2
- sözlükteki yapay zekaya pandik atmak4
- tantuni6
- odadaki en zeki kişi olmak2
- sözlük kızlarına çok kırgın olmak3
- aleyna tilki nin ayakları3
- hayal kurmak2
- tai lung8
- türkiye de siyaset2
- kitap kelimesinin arapça çekimleri2
- laiklik elden gidiyah2
salaş bir meyhanede, pişmanlıkların dolup boşaldığı rakı bardağındaki türküdür hata benim.
acıtır, ağlatır.
girişindeki bağlama sesini duyduğum anda hayatımdaki her şeyi bir anda üstüme deviren türkü.
saat gece 1'e yaslanmışsa ya böyle bir şey dinlemen gerekir ya da hiç bir şey dinlememen gerekir. bazı saatlerin kendine özel mahrem durumları vardır. memleketin buyuk coğunluğu pazartesi sabahına gözünü yummuşken sen ayaktaysan bi şeylerin matemini tutmak zorundasındır. bu tip yas saatleriyse genelde "pişmanlık"larını hissettirir insana en cok. sen dunyanin en sikindirik şehrinde bi şeyler içerek kendini öldürebilmeye çalisirken neşet baba girişteki bağlamayla ankara'dan check in yapar.
"bilemedim gıymatını gadrini
hata benim, günah benim, suç benim"
bi seyin kiymetini bilememis olmak insanin yakasina son nefesine kadar yapisabilecek bir suctur. yapismasi da gerekir, koca bir ömre gölge düşürmesi gerekir, hayatinin anasini avradini sikmesi gerekir. cunku kiymeti hicbir sekilde olculemeyecek birinin heveslerine yumru olmak terbiyesizliktir, cezasi cekilmesi gereken bir gunahtir. bak, neset baba bile asmis boynuna pismanligin kolyesini, "hata benim" diyor.
"gel desem gelirdin benim izimden,
her ne cektiysen benim yuzumden
hata benim
gunah benim
suc benim"
bazen insan bi sey yapmayi cok ister, ama birisi "yap" demeden yapamaz. agzinin icine bakar, ilk harfi duyar duymaz harekete gecer. ama bazen sen insanlara o bekledigi kelimeleri hic soyleyemezsin. kapidan cikmak uzere ayakkabilarini baglayan insana "gel" diyemezsin bir turlu, goremezsin sen o ayaklarin sana donuk oldugunu, aslinda coktan o yola revan oldugunu anlayamazsin. oylece kalir bir hayat orada, koca bir hikaye ayakkabi cekecegi seviyesinde sonlanir, "git" demekten beter edersin her seyi, oyle kalakalirsin, dunyanin geri kalan yillari orada donar kalir.
insanin yaptiklarindan degil de yapamadiklarindan duydugu pismanliklar her zaman hepsinden daha agirdir. neset ertas bu turkuyu butun caresiz pismanlarin sirtina paylaştırıp yüklemistir, hepimizin sirtinda birer dunya var.
intihar etmeye cesaret edemeyen herkes acsin bu turkuyu dinlesin simdi. ölmüyorsun belki ama cok temiz yumruklar yiyorsun.
"körümüş gozlerim,
gormedim seni"
acıtır, ağlatır.
girişindeki bağlama sesini duyduğum anda hayatımdaki her şeyi bir anda üstüme deviren türkü.
saat gece 1'e yaslanmışsa ya böyle bir şey dinlemen gerekir ya da hiç bir şey dinlememen gerekir. bazı saatlerin kendine özel mahrem durumları vardır. memleketin buyuk coğunluğu pazartesi sabahına gözünü yummuşken sen ayaktaysan bi şeylerin matemini tutmak zorundasındır. bu tip yas saatleriyse genelde "pişmanlık"larını hissettirir insana en cok. sen dunyanin en sikindirik şehrinde bi şeyler içerek kendini öldürebilmeye çalisirken neşet baba girişteki bağlamayla ankara'dan check in yapar.
"bilemedim gıymatını gadrini
hata benim, günah benim, suç benim"
bi seyin kiymetini bilememis olmak insanin yakasina son nefesine kadar yapisabilecek bir suctur. yapismasi da gerekir, koca bir ömre gölge düşürmesi gerekir, hayatinin anasini avradini sikmesi gerekir. cunku kiymeti hicbir sekilde olculemeyecek birinin heveslerine yumru olmak terbiyesizliktir, cezasi cekilmesi gereken bir gunahtir. bak, neset baba bile asmis boynuna pismanligin kolyesini, "hata benim" diyor.
"gel desem gelirdin benim izimden,
her ne cektiysen benim yuzumden
hata benim
gunah benim
suc benim"
bazen insan bi sey yapmayi cok ister, ama birisi "yap" demeden yapamaz. agzinin icine bakar, ilk harfi duyar duymaz harekete gecer. ama bazen sen insanlara o bekledigi kelimeleri hic soyleyemezsin. kapidan cikmak uzere ayakkabilarini baglayan insana "gel" diyemezsin bir turlu, goremezsin sen o ayaklarin sana donuk oldugunu, aslinda coktan o yola revan oldugunu anlayamazsin. oylece kalir bir hayat orada, koca bir hikaye ayakkabi cekecegi seviyesinde sonlanir, "git" demekten beter edersin her seyi, oyle kalakalirsin, dunyanin geri kalan yillari orada donar kalir.
insanin yaptiklarindan degil de yapamadiklarindan duydugu pismanliklar her zaman hepsinden daha agirdir. neset ertas bu turkuyu butun caresiz pismanlarin sirtina paylaştırıp yüklemistir, hepimizin sirtinda birer dunya var.
intihar etmeye cesaret edemeyen herkes acsin bu turkuyu dinlesin simdi. ölmüyorsun belki ama cok temiz yumruklar yiyorsun.
"körümüş gozlerim,
gormedim seni"
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar