türkiye neden gelişemiyor analizleri

Sihirli Annem
Büyücü bir kadının kocasını köpeğe çevirmesini ve gelişen olayları konu alır. Dizi Türkiye'de rekor kırmış ve tam 9 Yıl boyunca izlenmiştir. Tam 240 bölüm sonrasında senaristler diziyi bitirme kararı almıştır.

En iyi Arkadaşım
Bir çocuğun öteki alemden tanıştığı bir cinle (Cino) maceralarının anlatıldığı dizidir. Tam 4 Yıl boyunca yayın yapmıştır.

Selena
iyiliğin (Selena) ve kötülüğün (Hades) amansız mücadelesinin anlatıldığı sihir ve büyü dizisidir. Tam 3 yıl boyunca yayın yapmıştır.

Ruhsar
Ölü olan bir kadını (Ruhsar) ve yaşayan kocası (Mashar) arasındaki ilişkiyi ve maceraları anlatır. 3 Yıl boyunca yayın yapmıştır.

Bez Bebek
Oyuncaklar dünyası adı verilen bir alemde insan olmaya çalışan bir bez bebeği ve onun çevresinde gelişen olayları anlatır. 3 Yıl boyunca yayın yapmıştır.

Acemi Cadı
Sihir konusunda becerilerini geliştiremeyen bir büyücünün (Ayşegül) etrafında gelişen olayları ele almaktadır. 1 Yıl boyunca yayın yapmıştır.

Bücür Cadı
Rüyasında bir melek tarafından özel güçlerle donatılmış olan bir kızın (Zeliş) etrafında gelişen olayları konu almaktadır. 5 Yıl boyunca yayın yapmıştır.
-
-
Tamamen büyü ve sihir içerikli yapımlarla bir neslin yapısını bozmaya çalışan senaristler ve buna izin veren RTÜK hala akıllanmamış, günümüzde bile aile ve toplum yapımıza ciddi zararlar veren dizilerin yayınlanmasına izin verir olmuştur.

Türk dizilerinin tarihsel geçmişine bakıldığında sadece Büyü, Aşk ve Silah üçlüsünün görüldüğü bariz bir şekilde ortadadır.

Öyle ki şanlı tarihimiz bile Aşk adı altında bir soyutlama ile anlatılmaktadır.

Geçmişini bilmeyen, geleceğini inşa edemez mantığıyla yürüyen batılı devletlerin tam tersine bizler,

Aşkı bilmeyen, para kazanamaz mantığına bürünmüş medya patronlarıyla sarılmış durumdayız.

Ülkemizin en büyük sorunlarından biri de televizyon kültürümüzün çok acınası bir halde olmasıdır.