bugün

değer verdiğin birini hayatından silmek

duruma göre şartlar uygun olmadığı için bazı insanların çok önemli bazı özelliklerini derhal tanıyamadığından olabilen bir durum.

şunu, altını kalın kalın çizerek söylemek gerekir ki, aslında her insanın her türlü özelliğini bilemezsin. çok sevdiğin insanların senin tanımadığın ama hiç sevmediğin özellikleri olabildiği gibi, hiç sevmediğin insanların da senin çok sevip de onlarda olduğunu bilmediğin özellikleri olur.

aslında kendi nikahlı eşin dahil, her insanı- icabında kendi kardeşin falan da dahil- her özellliğini tanımadan seversin, ya da sevmezsin.

şartlar ve zaman öğretir insana kim kimdir. hiç kimseyi bir anda tanıyamazsınm sadece belirli birtakım özellikleri çok iyi bulursun, bu sana o şahıslar dostluk yapma güvencesini kazandırır.

denizde bacağına kramp girer, bütün çok sevgili dostların iskeleden şöyle yap, böyle yap diye bağırırlar, senin en lavuk bildiğin, hakkında aptal bu falan diye dedikkodu yaptığın adam suya atlar ve seni kurtarır.

o şart oluşmadan ne o sevgili dostlarının öyle olup olmadığını, ne de o lavuk sandığın adamın adam gibi adam olduğunu anlarsın.

adam senin çok sevdiğin dostundur, yıllarca bir içtiğin ayrı gitmez, çok zeki birisidir- bi ortam oluşur, orada zenci bir adam vardır, senin bu dostun o zenciye düpedüz düşmanlık gösterir, mesela. adam resmen ırkçıdır. senin yıllardır sürdürdüğün dostluğunda tek bi tane zenci sahne almamıştır. aldığı anda o adamın öyle bi özelliği olduğunu anlarsın, daha önceden de o bunu senden gizler.

böyle bişey bana oldu, ben de daha o akşam, kusura bakma, akıl şu bu iyi hoş da, böyle bi özelliğin olduğunu bilmiyodum, diyerek ilişkilerimi bitirdim, onunla.

yani kısaca- aslında hiçkimseyi tam olarak tanımazsın, bir kimsenin senin çok sevdiğin özellikleri olması, senin hiç sevmediğin özellikleri olmaması anlamına gelmez.