bugün

devşirme sistemi

yeryüzünde icat edilmiş en iğrenç zulüm mekanizmalarından biridir. maalesef bunu icat etmek bize nasip olmuştur. osmanlı'nın islam'a ters sayısız uygulamalarının en kötülerinden biridir.

geçin o bizans, arap imparatorluğu filan laflarını... hiçbiri ama hiçbiri tebaları olan, vergi veren insanların çocuklarını zorla elinden alıp, asker yapmamışlardır. paralı asker kullanırlardı, memleketlerine getirilen yetişkin esirleri (tebaları olmayan) kullanırlardı ama çocukları?

ey cahiller bilin ki kuran'da cizyesini ödeyen gayr-ı müslimlerin müminlerin zimmetinde olduğu yazar. mallarına, canlarına, ırzlarına, çocuklarına dokunulamaz.

osmanlı'nın bu yaptığı islam tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir kafirlik türüdür. "alim" denilen kapı beslemesi şerefsiz yobazlardan tek biri çıkıp kuran'a aykırı bu uygulamaya itiraz edememişlerdir. hiçbiri allah'ın rızasını dünya çıkarına tercih etmeyi göze alamamıştır. maalesef ve maalesef osmanlı'da tek bir thomas more yetişmemiştir.

gerçekler bunlar... geriye ne kaldı? ha! "hıristiyanlar çocuklarını gönül rızası ile veriyorlardı" yalanı!.. eleştirmeye, gerçekleri kaynakları ile birlikte göstermeye zahmet bile etmiyorum. asıl bu yalanı sıkanlar göstersinler bakalım hangi tarihi kaynağa dayanarak bu yalanı sıktıklarını?