bugün

laiklik

Laiklik soma'dır.
300 den fazla insan öldüğü ve önlemlerin alınmadığı katliamda kimse çıkıp "bu işin fıtratında ölüm var." diyemesin, hocaları gönderip insanlara "cennete gidemezsin" demesinler diye var laiklik. Önlem alarak, iş güvenliğine önem vererek yani bilimle, ilimle işçileri kazalardan ve ihmallerden koruyarak insanların din ile kandırılmasını engellemektir.

Laiklik çocukları korumaktır.
Tekkeler,zaviyeler, cemaatler vb. gibi örgütlenmeler çocukları kullanamasın. Hacılar, hocalar çocuklara yönelik taciz ve tecavüzlerde bulunmasını engellemek dini bu gibi kuruluşlardan değil dinin temelinden kitabından öğrensin ve "bir kereden bi'şey olmaz." diyenler ihmallerinden ötürü yargılansın, 41 çocuğun hakkını aileleri dahil kimse ellerinden alamasın sadece yapan değil ihmali olan, izin veren kim varsa cezalandırılsın diye var laikik.

"Abdestliyim ben" diyerek göz göre göre Kilis'e işid (daeş) tarafından atılan füzelere karşı dini koyan valiler gibi insanlar olmasın, insanlar korunsun devlet gereğini yapsın diye var laiklik.

"Kadınlar ayağa kalksın." dedikten sonra "siz ne zaman kadın oldunuz alaksızlar!" diyen hocalar olmasın yani kadının iffeti, namusu kendisinden sorumludur. Yargılama hakkı kimsenin değil. Kadınlara güvenilsin ve erkeğin korumasına değil kendilerini koruya bilsinler, namus cinayeti diye kimse canlarına kıyamasın, "helalim" diyip kötü davranıp iş boşanmaya varınca kimse yargılayamasın diye var laiklik.

Yani Dinin kalkan olarak kullanılıp insanların paraları çalınmasın, ölmesin, siyaseti kullanamasın, bilim ve ilim ile gelişilsin, refaha, işe ve barışa kavuşulsun diye var laiklik.
Örnekler etrafınızda belki yakınınızda kadın erkek eşitliği, din satılmasın, dinle kandırılmasın insanlar, katiller, hırsızlar, tecavüzcüler dini kullanamasın diyedir laiklik.