köprüyü pahalı bulan geçmesin körfezi dolaşsın

e zaten yoktu köprü, millet körfezi dolanıyodu, dedirten şey.

burda kaseti başa sarıp, devlet ne için vardı, insanoğlu devleti ne zikime icat etmişti sorusuna geri dönmemiz lazım.

birkaç temel madde vardı ve halk devlet kurumu olmadan, üç beş kişinin birleşmesiyle bu problemlerin üstesinden gelemiyordu, o yüzden, daha kapsamlı bişey yapalım, devlet kuralım demişlerdi.

sonuçta ise o kurdukları devlet, üç beş kişiyle yapamayacakları şeyleri cüzi bi paray onlar için yapacakherkesten eşit olarak az ve cüzi miktarda para çıkarak, çok büyük işler yapılacaktı.

sigorta şirketleri de böyle kurulmuştu.

herkes cüzi bir miktar para ödüyor, hastalandığı zaman da- herkes aynı anda hastalanmayacağı için, hastalananın yüksekk tutarlı ücretini sigorta şirketi karşılıyordu.

bir adam beynindeki tümörü aldırmak için 250bin lira verip ameliyat olmak orunda kalmıyordu. o 250bin lirayı o sirkete üye 4,5 milyon adam 20´şer kuruş katarak adamın hayatını kurtarıyorlardı.

adama kimse - ameliyat size pahalı geliyorsa tömürü aldırmayın, demiyordu. öyle dediği zaman sigorta şirketinin kurulma amacı zikertilmiş oluyordu.

halk zaten vergi veriyo, o da sigorta primi gibi birşey, zaten primini ödeyen adamdan sen halen daha yüksek meblalarda paralar istiyorsan, sen devlet teşkilatı nasıl birşeydir, anlamamışsın, demektir.

şu haliyle devlet - halkına hizmet götürmüş olmuyo.bunu akgötler de dahil, herkes öncelikle tespit etmelidir.