bugün

kadının beyanı esastır

bir kadının beyanı yüzünden ev arkadaşım 4 ay hapiste kaldı. bu yüzden kadınlardan korkarım biraz.

ayrılmak istediği kız arkadaşı sorun çıkarmış. zaten uzun süredir ayrılmak istiyor ama bir türlü başaramıyordu. sonunda ayrıldı. kızın ağlamaları, tehditleri işe yaramadı. sessiz sakin emre'miz kız arkadaşından ayrıldı.

ertesi gün eve polis geldi. bir cumartesi günüydü. ben de evdeydim. polisler emre'yi alıp götürdü. biz de peşinden gittik. kız emrenin kendisine tecavüz ettiğini söyleyerek şikayetçi olmuş.

neyse ki olay anlaşılır ve çabucak serbest bırakılır dedik ama çıkarıldığı nöbetçi mahkeme emre'yi tutukladı. Şok olduk. hemen bir şeyler yapalım dedik. avukatlarla görüştük.

bu nasıl iş yahu dedim avukata. hiç delil olmadan bir insan sadece kadının ifadesiyle hapse atılır mı? tecavüze uğrayan kişiye muayene filan yapılmıyor mu?

bir de en kötüsü emre'nin tecavüzcü olarak hapse girmesiydi. biz en çok bu durumdan endişeliydik. çünkü tecavüzcülerin cezaevinde nasıl bir muameleye maruz kaldıklarını biliyorduk.

emre bir hafta kadar sonra, bıçak yarasıyla hastaneye nakledildi. dayak da yemişti.

çok uzatmayacağım. emre iyileşti ve 4 ay sonra hapisten kötü bir psikolojiyle çıktı. ayrıldığı kız arkadaşına açılan iftira davası çok sonra sonuçlandı ve kız 1 yıl hapse mahkum oldu. elbette ki hapse de girmedi. cezası ertelendi.

dava devam ederken kız avukatıyla emre'ye mesaj göndermek istemiş, eğer yeniden birlikte olursak şikayetimden vazgeçerim diye. ama avukatı kıza şöyle demiş: sen manyak mısın? şikayetinden vaz geçersen çok zor durumda kalırsın. tecavüz olmadığı anlaşılırsa hapse girersin filan demiş. kız şikayetinden hiçbir zaman vazgeçmedi. hapisten çıktıktan sonra da emreyi iki kere aramaya kalkıştı.

son söz: kadınları korumak için çıkaracağınız her yasa birileri tarafından suistimal edilecektir.