bugün

osmanlı geri geldiğinde olacaklar

türkiye cumhuriyeti düşmanlarının gerçekleşmeyecek hayallerinden oluşan listedir.

türkiye cumhuriyeti varken osmanlı'yı yani monarşiyi getirmek isteyenler de anayasanın değiştirilemez ilk üç maddesini hiçe sayarak suç işlemektedirler.

--spoiler--
MADDE 1 Türkiye devleti bir cumhuriyettir.

MADDE 2 Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

MADDE 3 Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. MillÓ marşı istiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır.

MADDE 4 Anayasa’nın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2’nci maddesindeki Cumhuriyet’in nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

--spoiler--

her ne kadar tck'nın 301. maddesinde, türkiye cumhuriyeti anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye (örneğin osmanlı monarşisi) veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edenlerin ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması için sanığın cebir ve şiddet kullanması şartı verilmiş olsa da emsal davalarda aşağıdaki gibi gerekçeli kararlar olduğundan telaffuz edilmesi de eden kişinin faaliyetlerine göre başını yakabilecek bir istektir.
buraya dikkat osmanlı isteyen masum cumhuriyet düşmanı:

--spoiler--
tck m.309'un 765 sayılı mülga türk ceza kanunu'ndaki karşılığı olan 146. madde ile ilgili bir kararında yargıtay ceza genel kurulu, bu suçtan doğan ceza sorumluluğunu genişletmek amacıyla;

"suçun tamamlanmış hali düşünülemez. suç tamamlanırsa, zaten suçlular başarılı olup amaçlarına ulaşacakları için, ortada bir suç ve suçu cezalandıracak makam olmayacaktır." gerekçesine yer vermiştir.