bugün

türk eğitim sistemi

Bir eğitimci olarak aslında var mı? sorunsalı yaşattıran sistemdir. Eğitim-öğretim demişler ama eğitim kısmı baya bir es geçilmiş olan sistemdir. Ezbere dayalı sistemdir.Amacı küçücük çocukların beynine bir yığın bilgi yüklemekten malesef bir adım ötemeye geçmediği, her yıl kendi içinde yapmaya çalıştığı yeniliklerle daha da dibe batmaya devam eden,fikirlerin köreltildiği yerine bazısı çok boş bir yığın bilginin çocuğa öğretilmeye çalışıldığı sistemdir.
Okullara akıllı tahta kurmakla,öğrenci merkezli eğitime geçildi merkezde öğrenci var sen yalnızca yönlendiren ,bilgiye yöneltensin diye öğretmenlere gaz vererek asla düzelmeyecek sistemdir.
Sen 8 ünite koy kitaplara , ders kitabı 300 sayfa olsun ondan sonra öğrenci merkezli eğitim bekle. Laboratuvarında çalışan mikroskop olmayan bir okulda ben çocuğa öğrenci merkezli eğitim veriyorum evet. Kendi hayal ediyor hücrenin şeklini bayaaaaa öğrenci merkezli hakketen.
Çok doluyum yazsam sayfalarca yazarım. Ama kim anlıyor ki ? Sen ne yapıyorsun dicekler.
Belki hiç bişi yapamıyorum ama öğretim kısmına pek takılmayıp ,eğitim kısmına odaklanmaya çalışıyorum. Hayal edin, asla kalıplara girmeyin,kimsenin doğrusunu kendi doğrunuz yapmayın her zaman kendi doğrularınız olsun hayatta, ne yaptığınıza değil nasıl yaptığınıza odaklanın...gibi düşüncelerle var olmalarını sağlamak için kendimce ufak tefek şeyler yapmaya çalışıyorum. Umarım doğru yoldayımdır.
© copyright 2005 - 2026