bugün

chuck palahniuk

Çok büyük bir hayranı olmasam da hemen hemen her romanını/ kitabını almaya ve okumaya gayret gösterdiğim yazar. Şu ana kadar okuduğum her kitabından hoş izlenimlerle ayrıldım, kimi zaman korktum, kimi zaman güldüm, kimi zaman tiksindim ve sosyal eleştirilere hayran olduğum anlar yaşadım.

Ama bu adamın 2010'da yayınlanmış bir Tell-all isimli bir romanı var ki bu kadar kötü bir kitap hayatımda okumamıştım. 1950 yapımı Sunset Bulvarı adlı filmden fırlamış gibi duran bir kitap bu. Güya Hollywood'u ve ün uğruna kişiliklerini yerle bir eden ünlüleri eleştirecek. Fakat burada Chuck roman yazmayı unutmuş, bildiğiniz filmler için What to See Guide gibi bir rehber hazırlamış.

Ben çok koyu bir Chuck hayranıyım, alışveriş listkesi yazsa okurum diyorsanız, size tavsiyem kitabı okurken bilgisayarınızda da IMDB Top 250 listesi açık olsun, çünkü kitabın her sayfasında Hollywood'dan gerçek oyuncuların, aktrislerin, yönetmenlerin, yapımcıların isimleri hem de kalın koyu harflerle geçiyor. Yüzlerce isim ama. Kim ne yapıyor kimdir nasıldır akılda tutmak imkansız. bildiğiniz telefon rehberi gibi bir şey. Güya roman formatını sarsacağım demiş ama ortaya insanın okumaması için ne gerekiyorsa yapılmış bir şey çıkmış. Bazen aykırı olacağım derken sıçtım sıvadım örneklerinin en güzel örneği bu kitap.

Zamanınızı boşa harcamayın derim...