bugün

vahdettin in ingiliz gemisinde işi neydi

bozacıların şıracıları şahit göstererek izah etmeye çalıştığı rezalettir.

yok araştırmacı yazar sikimin şeyinin yazdığı kitaba göre fevzi çakmak demiş ki... hadi len hain seviciler... böyle tarih mi olur? yalancının birisi çıkıyor, nasıl olsa paralellerde matbaa da, mürekkep de, kağıt da gani, yazıyor da yazıyor!..

bu işler öyle olmaz. araştırmacı geçinen yalancının anlattıklarından nasıl haberi olmuş? fitnat hanım kendisiyle mi konuşmuş? kiminle konuşmuş? belgesi var mı?

hadi onu geçelim, peki ya vahdettin'in listelenen onca paşayı beğenmeyip, yobazların yeteneksiz ve de hain bir kişi olduğunu iddia ettikleri atamızı, üstelik de başarılı olması halinde cumhuriyet ilan edeceğini bile bile listeye eklemesinin mantığı nedir?

ey yobazlar, "mustafa kemal haindi, filistindeki bozguna sebep olmuştu" diyen siz değil miydiniz? "çanakkale savaşının gerçek kahramanı şu paşadır, bu paşadır" diyen yalancılar siz değil miydiniz? bunları siz biliyordunuz da vahdettin mi bilmiyordu? derdi neydi ki bunca paşa arasından aslında listeye bile konulmayan mustafa kemal'i seçti?

hiç öyle "ingiliz baskısıdır" filan diye kıvırmayın. padişahın bu işi ingilizlerden gizli yaptığını söyleyen yine sizsiniz!..

yobazlar böyledir işte... geri zekalı (bkz: yobaz ve zeka) oldukları için yalan sıkarken bile kendi bacaklarına sıkarlar.