bugün

mustafa akaydın

özgürlüğü sadece türban özgürlüğü zanneden dürrüklerin, üak başkanı olduğu ve türbanın üniversiteye girişine karşı olduğu için salladıkları rektör.

bu dürrükler, üak'ın bildirisine imza koyan diğer rektörleri tanımazlar -gerçi mustafa akaydın'ı da tanımazlar, üak başkanı olarak açıklama yapıyor ya, oradan tanıyıp "yasakçı rektör derler- diğer rektörlere gidip "yasakçı rektör" diyemezler çünkü, popüler kültürün ötesinde kültür arayışları yoktur. anahaber bültenlerinde "üak başkanı" sıfatıyla yaptığı açıklamaları bilirler ancak.

mustafa akaydın'ı burada "yasakçı rektör" diye niteleyenlerin hiçbiri, üak bildirisine imza koyan 90 üniversitenin rektörüne gidip "yasakçı rektör" dememişlerdir, çünkü popüler kültürün ürünüdürler.

diğer taraftan, ülkede "kırmızı bölgeler" oluşturulurken, alkollü içki satılan yerlerin ruhsatı yenilenmezken -bakın daha çok ruhsat verilsin demiyorum, mevcut olanların iptali veya süresinin bitiminde yenilenmemesi- dernek lokalleri ile ilgili kanun çıkarken, kanal 7, stv gibi kanallar filmlerde bırakınız ses sansürünü sadece kadın boynu koklandığı, içki içildiği veya içki şişesi gösterildiği için sahne makaslarken özgürlük zedelenmiyor değil mi?

şimdi bu dürrüklere sormak isterim, özgürlük, demokrasi der bunlar, ulan sen milletvekilini seçiyor musun? bu hemen atlar "tabi olm seçiyorum" çok afedersiniz b.ok seçiyorsun! genel başkanlar çıkarıyor senin şehrinin adaylarını, sana da diyor ki, "seç koçum bunları" sen de "onaylıyorum ağam" bu mu özgürlük? kendi adayını ön seçimle seçebiliyor musun? seçemiyorsun... sen önce git siyasi partiler kanununun antidemokratikliği ile özgürlük kısıtlamasıyla ilgili konuş önce.

türban özgürlüğünü, özgürlük kılıfı altına sokup, "cumhuriyetin temel nitelikleri önemsizdir canım" diyenler için kakadır bu adam.

ha tabi size göre, parlamenter demokrasi olan ülkemizde cumhurbaşkanını halkın seçmesi de bir özgürlüktür, demokrasi için kazançtır. gidin o zaman devlet sistemlerini iyice bir okuyun, risale-i nur sahifelerinde öğrenemezsiniz bunları. öyle popülizm yapıp "özgürlük" kelimesini kullanmak çok basit çünkü.

ben de kampüste alkol almak istiyorum arkadaş, kimseyi rahatsız etmem, şerefsizim etmem, edersem de asın beni o derece. özgürlük istemiyor muyuz? nerede destekçilerim?