bugün

kuran ı kerim aldatmacası

zamanın koşulları , algı farklılığı ,yorum kelimeleri ve anlamlarını bilhassa düşünmemiş ya da düşünmeye gücü yetmemiş olanların harun yahya'nın evrim aldatmacası ve türevi bok atma işlemlerinde kullandığı uslubu kullanarak bi de güzel güzel açıklamalar döşeyerek altını doldurmaya çalıştıkları iddia..
aldatmaca demek , aldananlar ve aldatanlar vardır demek otomatik olarak..aldatma da , yanıltma/kasti olarak yalan yanlış bilgi verme demek..burda aldatılansınız haberiniz yok , kıçınızda pireler uçusuyor mealli yazı ve sahibi mi aldatmaca yoksa sevin , okuyun , anlayın diyen mi aldatmaca bilemedim..kimileri kadar , iyi demogoi bilmediğimden de daha fazla bu yazıyı uzatamıyorum..
kur'AN da şahsen okuduğum da , nasılsa anlayamacaksınız uğraşmayın tavrı beni çok kızdırmıştı..malum insanım , kompleksliyim, uludağ sözlük yazarıyım ve biri bana anlayamazsın dedi mi , hehehe yalancı senin anlatacak bi şeyin yok ki demek , oturup olayı incelemekten daha kolayıma geliyor..
inceleme yaptım ayetler buldum aha da karşına koydum diyenlere benden gelsin bu özlü söz: şayet allah yoksa bile , onu bu kadar kusursuz yaratana taparım..
ne diyordum en son olarak tamamlayayım ; evet ben de kızdım , dedim bu ne biçim şey , sürekli aynı duayı okumak ne manasız vs.. gel zaman git zaman hani derler ya bilime girdim , biyokimyada bi hidrojen atomu olmadan hiç bi enzim sistemi yürümüyor , bitkilerin sayıca azalışı tüm dünyanın içine ediyor , güneş ışınları biraz uzalaşsa donuyoruz..bunları gördüm dedim ki , kazara bi patlama olmuş , bu kadar kusursuz bi sistem ortaya çıkmış öyle mi?
o yüzden , inanmıyorum lafını zikreederken ; biraz daha düşünüp etmeye karar verdim..
sonra birazcık , tarihe baktım , önceleri tanrıla yapıyor sanılan şimşek oluşumuna..insanların gelişimine.. o zaman anladım , "anlayamazsınız" tavrını..misal tesla 3000 yıl önce kalkıp da , ışık saçan küreleri gösterse ne denirdi? büyülü / cadı..ya da atatürk hilafeti beklemeden kaldırsaydı ne olurdu sonuç? şimdikinden bile kötü bi kaos ortamı..demem o ki , her şey adım adım..daha bulunacak i görülecek çok şey var...kanser misal? şimdilerde kıyamet alameti deniyor , 700 sene sonra belki bi zamanların kıyamet alameti veba gibi çözümü bulunacak..
o yüzden , herşey srekli bi değişim devinim içindeyken , her zamanı kapsayan bi kitap için , ve kitabın göndereni için bu kadar kesin yorumlar yapmak , bu kadar radikal olmak , subjektifi bi fikir beyan eder gibi "inanmıyorum" demeyi geçtim , siz salaksınız ben mantık hatalarını buldum diyecek kadar cesur olmak ancak aptal cesaretiyle bağdaşır..
matrix değil bu dünya/din/bilim işleri hatalarını bulup , tatmin olasın..