bugün

diego armando maradona

(#30513364)

barcelona'da geçirdiği her iki sezonda da kasaplar tarafından sakatlandığı için maçların yarısını kaçırmasına rağmen kendisini izlemiş gibi yapan bazı öküzler tarafından barcelona dönemi başarısız sayılan gelmiş geçmiş en yetenekli sporcu. tüm dünya maradona'yı kasaplardan en çok çekmiş( birisi italyan, birisi ispanyol kasabı ve gelmiş geçmiş en ünlü 2 kasap) futbolcu olarak kabul etmişken, maradona 82 italya maçında dakika başına en çok faul yapılma rekorunu kırmışken, ciddiye alınmak için maradona'yı izlemiş gibi yapan kompleksliler kasaplardan çekmediğini iddia ediyor.

ben de yetişemedim maradona'ya. yetiştiğim ilk yıldızlar baggio, van basten filandı. maradona'nın en iyi olduğunu söylemek için canlı izlemeye gerek yok. çok değil biraz futbol bilgisi ve ortalama üstü bir beyin en iyi olduğunu bilmeye yetiyor.

bükreş şampiyonlar ligini aldığında hagi'nin bükreş'de değilde Sportul Studențesc'de oynadığını bilmeyen cahil öküz maradona'yı küçümsüyor.

o zamanın futbolu ve başarılı takımlarıyla şimdininkileri aynı sanıp o dönemki şampiyonları küçümsüyor. brehme'li, matthaus'lu, Klinsmann'lı, gol kralı serena'lı inter'i ve Baresi'li, maldini'li, Gullit'li, Rijkaard'li, van basten'li 2 sezon üst üste avrupa şampiyonu olan milan'ı maradona yanında bu tip yıldızlar olmadan yıkmış. daha ne yapsın? mal, bunu bile küçümsüyor. o zamanın en güçlü ligi açık ara italya ligi'ydi.