bugün

cizre vs rus uçağı

Rusya Uçağı ve Cizre/Kobane/Silvan ne alaka?

Dünden beri 1000 küsür yorum okudum, Rusya mevzusuyla alakalı. Birileri Rusya uçağının düşmesini Erdoğan'a bağlayarak, dış politikayı eleştirme derdinde. Birileri savaşa gireriz de düzenimiz bozulur derdinde. Birileri asarız keseriz bir gece ansızın 82 moscova söylemlerinde. Kimileri Rusya büyükelçilikleri önünde eylemde.

Herkes bir şeyler yazıyor, söylüyor da, olayı aslı ne? Rusya nasıl cesaret etti 10 tane uyarıya rağmen? Bizim haksız olabileceğimiz nokta neresi?

Şimdi öncelikle, sol cenahtan birisi okuyorsa bu yazıyı anlama ihtimaline ve samimiyetine güvendiğimi söylicem. Ama ülkücü camianın kaşarlaşmış, kaldırım taşı kafalı insanlarının devamını okumasını istemiyorum. Türkmenlere giden tırları durdurup, vatana ihanet eden şerefsizlere kucak açan, yıllardır isimleri üzerinden oy topladığı insanlara ihanet eden bir zihniyete laf anlatmaktansa, oturun kaldırım taşına anlatın. Emin olun anlama ihtimali daha yüksek.

Her neyse, Türkmen cehhesinde neler yaşanıyor? Orası niye hedef? Rusya neden bu kadar büyük bir sorumluluğun altına girdi? Onun cevabını bulalım.

Birileri her ne kadar Türkiye'nin "biz silah sağlamıyoruz" açıklamalarına inansa da, Erdoğan Suriye'deki 5 yıllık savaşı çok yakından izliyor ve o kadar kritik noktalarda o kadar kritik müdahalelerde bulunuyor ki, Türkiye dışında herkes olayın farklında. Mit tırlarının durdurulması sonrasında, farklı kisveler altında Suriye'ye, Bayırbucak Türkmenlerine, kardeşlerimize silah yardımları devam etti. Sadece silah yardımı değil, Türkiye'nin en sağlam özel harekatçı hocaları, bordo bereli hocaları muhteşem bir koordinasyon ile eğitim verdiği yerler hazırlandı. Türk tornasından geçen Türkmen kardeşlerimiz, ciddi manada savaşın seyrini değiştirdiği için Esed ve Putin'in gözü buraya dikildi.

Rusya, ben girer vururum, Türkiye de ajanlarını ve eğitimlerini bildiğimiz için Dünya'yı karşısına alıp bizi vuramaz rahatlığı ile uçaklar havalandı. Planlar şöyleydi, Rusya girip vuracak. Türkiye oturup düşünecek. Şimdi düşürsek, Dünya sizin orda ajanlarınız ne iş yapıyordu diyecek, haksız duruma düşeceğiz. O zaman bırakalım vursunlar demesini beklediler.

10 uyarıdan sonra uçaklar vuruldu. Hatta pilotları aramaya gelen askeri helikopterler de vuruldu. Vuranlar da yabancımız değil
smile ifade simgesi
Yine bizimkiler..

Erdoğan Cizre'de, Kobane olaylarında, Silvan'da öldürdüğü/yakaladığı ingiliz ajanlarının, Rus ajanlarının, Alman ajanlarının listesini hazırladı. Sınırları içinde ne işleri olduğunu sordu. Obama ile görüşmesinde bu listelerden bahsetti. NATO bunun üzerine toplantı.

Erdoğan şu an muhteşem bir satranç oynuyor. Rusya olsun, Amerika olsun, Almanya olsun, Suriye olsun, iran olsun. Tablo öyle bir noktada ki, ŞAHIMIZ ortada, ama ŞAH çeken MAT yiyecek!

Peki Bayırbucak Türkmenleri için bizim bu kadar riske girmemize değer mi? Çanakkale Şehitliğine gidip dolaşın, bu vatan kimler sayesinde bizde kalmış, kimler bu vatan için canını vermiş, cevabı orda.

Bayırbucak Türkmenleri bizimdir, Türk soyu uludur vs vs diye çıkıp anıran öküzler değil, oraya bordo berelilerini, özel harekatçılarını gönderip, silah desteği sağlayıp, strateji desteği sağlayıp orayı ayakta tutanlar gerçek milliyetçidir.

Suriye için geri sayım başladı. Gazanız mübarek olsun.
güncel Önemli Başlıklar