bugün

8000 tl ile ev geçindirmek

4kişilik çekirdek ailenin çocukların bir üni biri lisede okursa. masraflları.

1000 tl , Üniversiteiyi istanbulda kazanmayan salak bebenin masrafı ,
500 tl , Lise okuyan üni hazırlanan bebemizin dersane taksiti 200 tl , harçlığı 300 tl verin yetsin piçe. Götü kalkmasın.
2000 tl ; Kira +yakıt , uzaklardan ama yaşanablir ev olsun.
500 tl ; yol masrafı arabanın yakıt ,mtv ,bakım ,karı koca işe metroyla gitsinler yol paraları toplam
50 tl ; ilaç ,ağrı kesici,sgk eczane kesintisi vs
200 tl ; internet,elektrik ,su , uydumuz var diyelim
600 tl eşlerin toplam harçlığı olsun .( dışardayemek ,çay vs)

4850 tl . işin içinde tatil eğlence ,kıyafet vs ,ıvır zıvır yok . istanbul 4kişilik bir aileinin insanca yaşama için asgari alması gerken para 6000 tl dir. 8000 tl 4 kişil haneyi rahat etririr. Lüxe,israfa kaçırmaz. herkes ufak sosyal faaliyetine masraf yaırablir yada tatile hesen gönül rahatlığıyla gidebilir. Burdan fakır bir ülke olduğumuzu anlayın. asgari ücretin 2000 tl olması lazım. Çalışanlar çok zor para kazanırken. Al-satçı cahil cühela çok kolay para kazanıyor. Yada hizmet sektöründekiler. Üreticlere lafım yok onalrın işi zor. Adam açmış merkezi bir yere döner dükkanı sabhtan akşama akdar para basıyor. Buna bir denge lazım .bu katma değer değilki. Ticarette yaptığı iş iel hiç haketmediği paralrı kazanlard a var. haketiğinin çok azını kazananda.

2 kişi bu 6000 ve üzerine çıkamıyorsanız istanbulda yaşamak çok anlamsız. Başka bir şehirde kira + yakıt 1000 tl haledersin. Birde tek çocuk yaparsan 500 tl liseli ergeni silelim. 4500 tl inersin.

Şuanki hayatttaki hedefim ,KPSS ile bir uzamalığa kapak atıp, öğretmen,uzman memur vs hatun bulup aylık 5500-6000 tl istanbul dışı ,yaşanbilir bir ilde hayata başlamak. Totalda 1 çocuk yeter. oda 40 lı yaşalrın başında. HAyat zor. Daha esk,yen beyaz eşya ,tv,pc, ev eşyası ,değişme vakit gedlğinde yeni bir araba dan bahsetmedik bile.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar