sevgililer günü

14 şubatta kutlanan gün.

bunu da katagorize etmek lazım kanımca
1) yalnızlara 14 subat
yalnızlara nedense pek bir dokunur. gerek yok oysa ki lüzumsuz depresyonlara. zira yalnız kişi 13ünde de, 14ünde de, 15inde de, 16sında da yalnızdır. yine de kaçılmaz son gerçekleşir. nedir bu kaçınılmaz sonlar?
-yalnızlarla kız kıza/erkek erkeğe eğlenmek
-yalnızlarla karışık bir ortam ayarlamak suretiyle yeni kişilerle tanışmak ve dolayısıyla yalnızlığa son vermek
-aslında aşık olunmayan ama sırf o an yalnızlığınızı ve çaresizliğinizi unutturacak, size yazan biriyle görüşmek, size yazmasına efendim hediyeydi çiçekti almasına izin vermek suretiyle kendinizi avutmak
-tek başınıza depresyon yapmak
-görmezden gelmek, böyle bir gün yokmuş gibi davranmak

2) sevgilisi olanlara 14 subat
sevgilisi olanlar içinse sevgiliyle birlikte geçecek bir gün. güzel demek isterdim ama bir çokları bunun bile b.kunu çıkarabiliyor. yok efendim 'böyle zorlama günleri sevmiyoruz, biz kutlamıyoruz' gibi. ya da sırf öyle bir gün yapıldı diye zoraki, rutin, laf olsun diye alınan, duygusuz, içten olmayan hediyeler. sadece 'para' vermekle eş değer anlamsız ve pahalı hediyeler.

peki bu konuyla alakalı olarak asıl sorulması gereken soru sevgililer günü ne zaman anlamlı?
gerçekten aşık olduğunuz, değer verdiğiniz ve bunu hak eden bir sevgiliniz varsa, onu mutlu etmek için günler öncesinden düşünüp, üstüne kafa yorduğunuz, emek harcadığınız bir hediye vererek ona ne kadar değer verdiğinizi gösterdiğiniz ve karşılık beklemeden, 'acaba bana bu sene ne alacak?' diye düşünmeden, sadece onun mutluluğuyla gerçekten mutlu olduğunuz zaman anlamlı.