bugün

türkler unutmayacak

Serap Eser
Ali Gaffar Okkan
Neşe Alten
ve daha nice isimsiz kahraman hiçbirini unutmayacağız!

Olur da unutan olmuşsa diyerek yapılan edit:

Serap Eser: 8 Kasım 2009 günü Küçükçekmece'de iETT otobüsüne yapılan molotoflu saldırıda yanarak hayatını kaybetti. 17 yaşında gencecik bir kızdı.

Şehit edildiğinde aynı yaştaydık bu gün ben 23 yaşımdayım o hala 17 yaşında!..

18 Nisan 2013'de saldırı ile alakalı olarak yakalanan 6 kişiden 4'ü Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nce 24 yıl 2 ay ile cezalandırıldılar. Yaşları 18'den küçüktü!

24 Mayıs 2012'de faillerden ikisi Salman Akpınar ve Hamit Aksan, iki kez ağırlaştırılmış müebbetle hüküm giydiler. Yargıtay cezalarını onadı.

23 Ocak 2015'te açılımdan güç alan pkk avukatları olayı mit yaptı diyerek 18 Nisan 2013'te hapse giren failleri çıkarmak için savcılığa başvuruda bulundu. Savcı Mehmet Şenay Baygın başvurudan sonra bir ay sonra takipsizlik kararı verdi. (içimize su serpti çok şükür!)

PKKlı köpeklerin yayın organlarından birinin haberi: http://www.ozgur-gundem.c...serap-yalani-buraya-kadar

Ali Gaffar Okkan: 24 Ocak 2001 günü saat 17:40 sıralarında makâmından Valilik Binası'na makam aracıyla seyir hâlinde iken, Sezâi Karakoç Bulvarı üzerinde Et Balık Kurumu ile Eflâtun Park arasında, kimliği belirsiz kişilerce pusuya düşürülerek açılan ateş sonucu olay yerinde şehit edildi. ~https://tr.wikipedia.org/wiki/Gaffar_Okkan~

Şehit edildiğinde 49 yaşındaydı. Ben 9 yaşında bir ilkokul bebesiydim...

Ali Gaffar Okkan Belgeseli: Araştırmamış olanlar için yüzeysel bir bilgi verir.

Belgesel, Sayın Okkan'ın "Makam peşinde değilim, yapacak bir şey bulamazsam, babamın fırınına gider ekmek satarım!" sözüyle başlıyor...

https://www.youtube.com/watch?v=1PfI4pZq-PA

Neşe Alten: 1993 yılında üniversiteden mezun oldu. Aynı yıl Diyarbakır/Bismil'e atandı. 22 yaşında gencecik bir öğretmendi. 26 Ekim 1993 gününün akşamında gözlerinin önünde önce babası şehit edildi. Ardından da kendisi şehit oldu. Henüz 25 günlük çiçeği burnunda bir öğretmendi.

Neşe öğretmen şehit edildiğinde 18 aylık bir bebektim... ~http://www.haberhergun.co...asinda-anildi-h18172.html~
güncel Önemli Başlıklar