bugün

windows 10 mobile

yarın yeni tanıtılacak cihazlardan kısa bir süre sonra kararlı sürümün çıkması beklenen mobil işletim sistemi. şimdi öncelikle şunu söyleyeyim, bekleye bekleye imanımız gevredi. yedek cihazım olmadığı için insider sürümünü yükleyemedim. malum henüz kararlı sürüm olmadığı için birçok hata mevcut kendisinde.

geçenlerde reddit'te okuduğum kadarıyla microsoft ve google arasındaki patent savaşının bittiği, hatta w10 ile birlikte bazı google resmi uygulamalarının wp market'e gelebileceği konuşuluyordu.

bununla birlikte beni en çok heyecanlandıran şey elbette project astoria. yani ios ve android için yazılan uygulamanın birkaç ufak değişiklikle windows phone'da çalışabilmesi. hatta sürükle bırak yöntemiyle bunun kullanıcılar tarafından bile yapılabilmesi. bunun market'e ne gibi bir getirisi olur, bekleyip göreceğiz. 8.1'in stabilliğinden çok memnunum. tek eksiği mağazaydı, halen belli başlı uygulamalar olmasa da -şahsen pek yokluğunu hissetmiyorum- onu da w10 ile yavaş yavaş gidereceklerdir umarım. zaten hali hazırda mağaza ilk haline göre bir hayli yol almış durumda. umarım bu projeyle daha da iyi olur. göreceğiz bakalım.