bugün

beşiktaş

dün Avrupa liginde bence çok önemli bir puan almış takımım,

neden çok önemli, çünkü Beşiktaş bu puanı gruptan çıkmak için doğrudan rakiplerinden olan Lizbon'dan aldı bu ve Lizbon'un bu maça çıkmadan evvel puanı yoktu, Beşiktaş'ın ise üç puanı vardı, şimdi Beşiktaş dört puanla ikinci, Lizbon'un ise 1 puanı var, yenilseydik, puanlar eşitlenecek ve avantaj Lizbon'a geçecekti, bundan sonrasında Beşiktaş'ın alacağı en kötü ihtimalle 6 puan daha gruptan çıkmasını sağlayacaktır tahminlerime göre, bu 6'nın üç puanı zaten evinde oynayacağı iskenderbey maçı ki bu garanti olmalı, kalanı da moskova ile iki ve lizbon'la deplasmanda bir olmak üzere, üç maçtan çıkacak ki çok mümkün, burada kritik konu, Lizbon'a orada da yenilmemek.

maç analizine gelince, kabul etmek gerekir ki Beşiktaş özellikle ilk yarı gününde değildi, Tolga haricinde ilk yarı neredeyse iyi oynayan yoktu, ikinci yarı, Oğuzhan'ın girmesi ve onun girmesi ile birlikte töre'nin ciddi şekilde hareketlenmesi, maçın rengini değiştirdi, ikinci yarı biraz dikkatli olsak, maç 3-1'e falan gelebilirdi rahatlıkla, ancak itiraf etmeli ki aynısı ilk yarı tersi de olabilirdi.

Oğuzhan bu sene artık değişmez kilit roller üstleneceğini gösterdi, sosa da her maç üst düzey olmasa da, bazı kritik maçlarda çıkıp tek başına maç çevirebilir, bu yüzden bu ikilinin sezon sonuna kadar rotasyon halince oynayacaklarını düşünüyorum,

Gomez enteresan bir futbolcu, henüz tam oturmadı, dün de çok etkili değildi ,fakat sahada varlığı dahi rahatsız edici rakipler için, ben her halükarda bu sezon 20 golü geçeceğini düşünüyorum, arkasında ise her an Cenk'in bekliyor olması, kadro derinliği açısından iç rahatlatıcı.

ancak şu oyun yapımız içerisinde necip her ne kadar elinden geleni yapsa da, tolgay'ın olmayışına ahlanıp vahlanmamak mümkün değil, olsaydı takımı daha da bambaşka boyutlarda izleyebilirdik, umarım çabucak iyileşir.

kaleci tolga ise dün ilk defa uzun zaman sonra eski günlerine dönerek güven verdi, umarım devam eder.

gelelim quaresma'ya , henüz beklediğimiz performanstan çok uzak, kesinlikle çok iyi niyetli bir şekilde çabalıyor, hatta o kadar ki, ilk seferindeki dönemine göre, çok daha fazla koşuyor, defansa geliyor, fakat halen eksik bir şey var, bu fizik kondisyonla mı ilgili, yoksa moral motivasyonla mı bilmiyorum ama bir şey var üzerinde sanki onu tutan, o şeyi bir atarsa, Beşiktaş bu sene şu oyun yapısı içine, sonradan gelmiş ekstra bir güç katmış olacak gücüne, çünkü kabul etmek lazım ki, şu zamana kadar, lideriz, avrupa'da iyi gidiyoruz, son derbiyi aldık fakat bunları daha onun kabiliyetlerini hiç kullanmadan yaptık ve biz onun eğer kendini bulursa neler yapabileceğini biliyoruz.

sonuçta Beşiktaş her yolunda hiç de fena olmadan devam ediyor.
© copyright 2005 - 2026