yeni tc kimlik karti

avrupa birliginde ki ülkelerin plakalarinda mavi serit ve ülke kodu uygulamasi basladiginda, avrupa birligine girmisiz gibi plaka degistirme zorunlulugu getirilmis, vatandastan bu plakanin vergiside catir catir alinmisti. peki biz avrupa birligine alindik mi? elektronik nufus cuzdani olayi guzeldir hostur fakat bana bu plaka muhabbetini animsatmistir.

e-devlet sistemine gecisin baslangici oldugu söylenmektedir. bu elektronik kimlikle bazi islerin internet üzerinden halledilebilecegi anlatilmistir fakat internet sürünmektedir. elektronik nufus cuzdani ile e-devlet olunmamaktadir. halen internete sansür uygulanmakta, zaten zar zor girilebilen siber ortam daha salas bi hal almaktadir. velhasili kelam, e-devlet olmak icin önce altyapi saglam sekilde hazirlanmali, sonra teferruatlara gecilmelidir.

edit: köstek degil destek olmak esastir. birtakim problemlere cözüm olacagi muhakkaktir. en azindan hastane, postane, pastane, kestane siralari azalacak, emekli maas kuyruklari olmayacaksa süperdir desteklenesidir. umariz öyle olur. bizimki sadece aysbergin su altindaki tarafini görmeye calismaktir.