bugün

turk halkinin cogunlugunun turbani istemesi

egemenin suçunu egemen olana yükleme denemesi.

ayrıca kadınlarımıza özgürlük ( serbeslik ile karıştırıyorlar ya neyse) diyenler, kadınları sokağa neden çıkarıyorsunuz tek başlarına. Bakın suudlara kadınlara otelde tek başlarına kalma hakkını yeni verdiler. onuda polise bildirmek şartı ile. Vahabiliğin islama aykırı olduğunu söylemeyeceksiniz herhalde.

Ancaaak Bu adamların yapacakları belliydi. Ey solcu cemaat, bizde hiç mi suç yok. Hümanizm adına toktamış ateş gibi abdurrahman dilipak ile kol koal mı girilmeliydi, yoksa mengen barikatı mı aşılmalıydı?

elinde olan Ali yaşar sarıbay hocanın, post modernizm sivil toplum ve islam kitabındaki ilk makaleyi okusunlar. islamın totaliterizmi ile post-modern, sivil toplum demokrasi anlayışının nasıl çeliştiğine dair en temel soruları nasıl sorguladığını okusunlar.

Ha birde şu soru var. Asker ne diyecek. Kişisel olarak kalkıp da askerin herhangi bir çıkışını alkışlayacak değilim. Türk-islam sentezini bela edenlerin başında kenan evren gelir. Din dersini anayasal olarak zorunlu kılanların başında kenan evren gelirken, kendine göre durumu ( gata'ya ayşe teyze bağı ile sokma gibi) ayarlayandan medet ummak kişinin kendisine yapabileceği en büyük hakaret olabilir ancak.