bugün

anadolu çomarı

hiç "gariban anadolu halkını aşağılıyorlar elitist ibneler" demesin kimse. çünkü ben bu çomarları çok iyi tanıyorum. nerden mi iyi tanıyorum ? çünkü içlerinden geliyorum.

çok şükür ailem öyle olmasa da bir kaç amcam, teyzem bunların eşleri, dedemler ninemler vs. anadolu çomarı tamlamasını hak eden, az gelişmiş cahil insanlar.

bunların en belirgin özellikleri dindar, kaba, bağırarak konuşan, farklılıkları sevmeyen, torunlarının saçına sakalına giyinişine karışan, namus bekçisi insanlar olmaları.

yukarıda da belirttiğim gibi annem ve babam böyle değil ama yakın akraba böyle malesef. annem-babam kendilerini geliştirmiş, muhafazakar olan ailelerinin yoksulluğuna rağmen üniversite okuyabilmiş hatta yüksek lisans yapmış, örnek aldığım insanlar.

şimdi dediğim gibi hiç gariban anadolu halkı demeyinve beni de elitistlikle suçlamayın. bunun garibanlıkla alakası yok. mesela benim amcamlar bizden bin kat daha zengin olsa da o çomarlık gitmiyor. evet lüks mekanlarda takılıyorlar ama garsonu çağırırken bile o ses tonunu ayarlayamamaları çomar olmalarından kaynaklanıyor. evet lüks arabalara biniyorlar ama arabayı hızlı, insanları sollayarak, halkın güvenliğini kasten tehlikeye sokarak sert bir şekilde kullanmayı marifet saymaları bile çomar olduklarını kanıtlıyor.

bunlar yaşadıkları yerlerdeki adetlerini, saçma sapanlıklarını, o pis avam alışkanlıklarını göçtükleri şehirlere de sırtlayıp getiren insan grubudur. gittikleri yerlere adapte olmazlar katiyen. yeni şeylere açık değillerdir. misal bir çomar erasmusla yurtdışına mı gidiyor, asla oranın özel ve güzel yemeklerini yemez, hemen bir türk restoranı, mcdonald's falan arar. asalak gibi köprü, stadyum, ışıklı caddelerde vs. gezer ama asla bir müze gezmez.

bunlar karılarını döver. sonra karısına en ufak bir güler yüz göstermeyen o çomar adam pavyon karısının yanında mum gibi eriyip biter ve o karılara maaşının bir kısmını her ay düzenli olarak verir.

bunlar yalancıdır. menfaatleri için çok kolay yalan söylerler. menfaatleri olmasa bile söylerler aslında. hepsi sedat peker'i tanır, hepsi eskiden çok zengindir, gençken tek başlarına 10 kişiye dalmışlardır, hayatı boyunca 100 kişiyle seks yapmışlardır.

bunlar kötüdür. evet saf bir kötülük vardır içlerinde. sen iyilik yaparsın, arkandan enayi derler. sen ona kibar davranırsın sana top der, sen ona insan gibi yaklaşırsın o sana benden korkuyor, çekiniyor der.
kendisinin iyiliğini isteyen insanlara "kafir, zındık, dinsiz, put" derler lakin kendilerini siken, sömüren insanları çok severler.
sen kitap okursun, karıya kıza hava atıyor der, ona farklı gelen tarzda müzik dinlersin yine aynı tepki ve seni elit, halktan uzak diye nitelendirirler. bir kız arkadaşınla konuşursun, vuruyor musun diye sorar direkt...

bunlar bağırarak konuşurlar, kaba-sabadırlar, yere tükürürler, duş almazlar, pistirler, kötü yağlı-hayvansal gıda ağırlıklı beslenirler sabah akşam ve terleri çok pis kokar, kötü giyinirler, apartmanda yaşarlar ama apartman kurallarını bilmez kapılarının önüne çöp koyarlar o çöp tüm apartmanı kokutur, yine kapılarının önünde full ayakkabı vardır, içeriye almazlar ayakkabılarını pis ayak kokuları yayılır...

kısacası vatana millete zarardır bu arap kültürüyle yoğurulmuş pis mahluklar. ulu önderimiz, yol göstericimiz, ışığımız mustafa kemal atatürk yıllarca bu çomarlarla uğraştı, değiştirebilmeye, yontmaya çalıştı ancak şu an çomarlar malesef 13 yıllık akp hükümeti sebebiyle de her yerdeler. ve yine malesef güzel ülkemden siktir olup gitme noktasındayım bunlar yüzünden.